RangAdó díjátadó

2024.05.22. 13:20

Bognár fontos dologra döbbent rá idén, Marco Rossi üzent a magyar tehetségeknek (videó)

Kiosztották az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság vasárnap lezárult idényének legjobbjait megillető elismeréseket. A szezon játékosa a bajnok Ferencvárost erősítő Varga Barnabás lett, míg a legjobb edzőnek járó díjat a kupagyőztes Paks trénere, Bognár György vehette át, aki az idei szezonban döbbent rá, hogy az elmúlt években mutatott játékukon muszáj volt változtatnia.

MW

Bognár György, a Paks vezetőedzője a labdarúgó MOL Magyar Kupa döntőjében, a Paksi FC–Ferencvárosi TC mérkőzésen a Puskás Arénában 2024. május 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A hétfő esti RangAdó díjátadón összesen hét kategóriában hirdettek győztest. Az évad felfedezettjéről, legjobb edzőjéről és játékosáról a tizenkét élvonalbeli klub csapatkapitánya, vezetőedzője, valamint legidősebb és legfiatalabb játékosa szavazott. A legszebb gólról közönségszavazás döntött – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. A Fradi válogatott támadója, Varga Barnabás idén is két kategóriában vitte el a prímet.

Varga Barna duplázott

A Ferencváros csatára gólt szerzett a 2023/2024-es bajnoki idényben. Ezzel nemcsak megvédte gólkirályi címét, hanem – tavalyhoz hasonlóan – a szezon játékosának is választották. Az NB I felfedezettje a Debrecen labdarúgója, Vajda Botond lett. A húszéves középpályás 21 bajnokin kapott lehetőséget, öt gólt szerzett, emellett egy gólpasszt is kiosztott. A hajdúsági labdarúgó az elismerését a válogatottsági rekordot tartó csapattársától, Dzsudzsák Balázstól kapta meg. A bajnokság legsportszerűbb csapatának járó elismerést az MTK Budapest kapta, a legjobb játékvezető pedig Bognár Tamás lett. A szurkolói szavazáson véleményt nyilvánítók szerint a legszebb gólt Jurek Gábor, a Diósgyőr játékosa szerezte márciusban a Paks ellen – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. A gálán elismerték a legjobb vezetőedzőt is, akinek a díjat a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi adta át.

Bognár már nem a régi focit játssza a Pakssal

A legjobb vezetőedző a Paksi FC-t kupagyőzelemre és bajnoki ezüstéremre vezető Bognár György lett, aki több embernek is köszönetet mondott – írta meg az Origo.

Elsősorban a csapatomnak köszönném meg ezt a díjat, hiszen a játékosok harcolták ki a pályán az eredményeket, másodsorban azoknak a dolgozóknak, akik a klubnál vannak és akik lehetővé tették, hogy idén is első osztályban futballozhatunk. Utána jövök csak én, a legfontosabbak előttem vannak

– fogalmazott a díj átvételekor Bognár György, hozzátéve, erőn felül teljesítenek a klubnál, hiszen nincsenek szponzorok, gyakorlatilag önellátók. A paksiak vezetőedzője két éve után kapta meg ismét az Év edzője díjat, és mint mondta, az akkori Bognár György-féle futballhoz képest most célirányosabb játék jellemzi a csapatát.

– Az első pár forduló rádöbbentett arra, hogy az elmúlt évek futballja nem vezet eredményre. Profi futballban ez nagyon fontos, különben kirúgják az embert – árulta el a Magyar Kupa-győztes és bajnoki ezüstérmes edző, aki szerint a nyitott futballból vissza kellett venniük, és a csapatjátékra fókuszálniuk.

– Nem volt annyira látványos a játékunk, kevesebb gólt lőttünk, de kevesebbet is kaptunk – mondta el a magyar edző, akinek a díjat Marco Rossi adta át. A magyar válogatott kapitánya ejtett néhány szót a magyar bajnokságról is.

– Jó lenne, ha az Újpest meg tudná szorongatni a Ferencvárost, a Honvéd mihamarabb visszatérne az élvonalba, a Debrecen pedig, amely hosszú ideig meghatározó szereplője volt az NB I-nek, újra megerősödne – jelentette ki az Európa-bajnokságra készülő nemzeti tizenegy edzője.

– A külföldiek terén viszont nincs meg a néhány évvel ezelőtti színvonal: emlékszem például Lanzafaméra, Lazovicra, Leandróra, de volt sok más játékos is, akinek a tudása meghaladta azt, amit most látunk a légiósoktól – jelentette ki Marco Rossi, aki hangsúlyozta, hogy a magyar tehetségeknek nem szabad megelégedniük azzal, hogy az élvonalban szerepelnek, és ott teljesítenek jól.

– Fontos, hogy a fiatal magyarok megértsék, nekik a magyar bajnokság nem cél, hanem ugródeszka kell, hogy legyen. Ezt a válogatottban megértették néhányan, akik ott vannak velem, de a többieknek is ezt kellene megérteniük – hangsúlyozta a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

RangAdó díjátadó, a díjazottak:

A legjobb játékos: Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)
Az NB I felfedezettje: Vajda Botond (Debreceni VSC)
A legjobb edző: Bognár György (Paksi FC)
A gólkirály: Varga Barnabás (Ferencvárosi TC, húsz gól)
A legszebb gól: Jurek Gábor (Diósgyőri VTK, a Paksi FC ellen)
A legjobb játékvezető: Bognár Tamás
A legsportszerűbb csapat: MTK Budapest

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában