Izgalmas alkotások

2022.03.30. 15:05

Magyar filmek debütálnak a Fantasporto filmfesztiválon

Egy elszánt bírósági végrehajtó és egy állatkerti krokodilok között ébredő emlékezet kihagyásos férfi történetét is megismerheti a közönség.

A Kilakoltatás és a Lélekpark című filmet is műsorra tűzi a pénteken kezdődő portói nemzetközi filmfesztivál. A 42. Fantasportón április 1. és 10. között egy elszánt bírósági végrehajtó és egy állatkerti krokodilok között ébredő emlékezet kihagyásos férfi történetét is megismerheti a közönség. A Lélekpark című fantasy-thriller a Nemzeti Filmintézet, az NFI színházak és filmesek együttműködését inspiráló támogatásával készült a Blue Duck Arts és a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház kooperációjában.

Az Odegnál Róbert és Horváth Illés rendezésében készült, Lélekpark című alkotás története egy állatkertből indul, ahol egy férfi anyaszült meztelenül ébred a krokodilok között. Nem emlékszik, hogyan került oda, és ha ez nem lenne elég, arról sem tud beszámolni, hogy hol volt az elmúlt 3 évben.

A nem mindennapi ügy egy fiatal és fényes elméjű nyomozónőnél landol. A Lélekpark főszerepeit Staub Viktória, Pregitzer Fruzsina és Horváth László Attila játssza, a producer Roskó Péter és Vékes Csaba volt. A magyar fantasy-thriller premierje a Fantasporto 21 új alkotást bemutató versenyprogramjában lesz, és hamarosan Brazíliában is műsorra tűzik a Fantaspoa fesztiválon.

Ki nyer a végén? A bírósági végrehajtó vagy a néni?

Fazekas Máté Bence Kilakoltatás című alkotása, amely az NFI pályakezdő filmesek bemutatkozását támogató Inkubátor Programjában készült, a portói filmfesztivál Semana dos realizadores, vagyis a Rendezők hete válogatását gazdagítja.

A magyar mozikban már látható szatirikus hangvételű dramedy egy fiatal, elszánt bírósági végrehajtó és egy elkeseredett, kilakoltatás előtt álló néni heroikus küzdelmét meséli el egy végtelenül hosszú napba sűrítve.

A megtörtént események által ihletett mozifilm, amelyet a magyar kritikák lelkesen fogadtak, Orosz Ákos és Nagy Mari főszereplésével készült. Az alkotás az FP Films és a Filmfabriq koprodukciójában készült, producere Fülöp Péter és Osváth Gábor. A portói premiert követően a Kilakoltatás lesz a nyitófilmje a szicíliai Kin Est Fest-nek, amely a legizgalmasabb közép-európai filmekből mutat be válogatást.

Borítókép: Facebook / @kilakfilm

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!