Krimi

2023.08.22. 12:06

Lerobbant autóba hajtott bele egy kamion a Kőröshegyi völgyhídon (videó)

A szerencsétlenséget kamera rögzítette.

MW

Fotó: MTVA Fotó: Molnár-Bernáth László

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) hivatalos Facebook-oldalán mutatta meg a brutális baleset videóját - írta az Origo.

 

Mint írták, a Kőröshegyi völgyhíd az egyik legveszélyesebb szakasz, ezt a napokban történt karambol is bebizonyította.

 

Egy műszaki hibás autó megállt a híd közepénél, de nem tették ki az elakadásjelző háromszöget, nem volt az utasokon láthatósági mellény, az utasok pedig néha vissza is ültek a kocsiba.

 

 

Nem sokkal később jött egy kamion, ami begyűrte az autót a szalagkorláthoz.

 

Szerencsére, aki éppen az autón kívül volt, gyorsan felmászott a szalagkorlátra, aki pedig az autóban ült, csodával határos módon kisebb sérülésekkel megúszta és ki tudott mászni az autóból.

Most tehát nem történt tragédia, de ha hasonló helyzetbe kerülünk, és elakadunk az autópályán, a következőkre kell figyelnünk: fontos, hogy a leállósávra húzódjunk le. Ha nincs leállósáv (ahogy a hídon sincs), a korláthoz legközelebb állítsuk meg az autót és azonnal hagyjuk el a kocsit, vegyük fel a láthatósági mellényt. Az iratainkat és a mobilunkat vigyük magunkkal és a szalagkorláton kívül maradva hívjuk a 112-t, majd ott várjuk meg a segítséget. Ha pedig mi látjuk, hogy más bajba került, és tehetjük, álljunk meg segíteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!