fejlesztés

2021.08.30. 19:48

Menczer: újrahasznosító központot épített Magyarországon a Philip Morris

A beruházás 100 új munkahelyet hoz létre a Pest megyei településen.

A Philip Morris 3 milliárd forintból újrahasznosító központot épített Magyarországon – jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfőn Gyálon, a létesítmény átadóján.

Menczer Tamás közölte, hogy a beruházás 100 új munkahelyet hoz létre a Pest megyei településen. A dohányipari cég Magyarországon kívül csak Japánban épített ki hasonló központot – tette hozzá.

Az államtitkár azért is üdvözölte a vállalat döntését, mert hozzájárul a növekedési célok teljesítéséhez. Az adatok egyértelműek, a magyar gazdaság a válságot megerősödve hagyta maga mögött, és ezt ma már nem lehet „politikai lózungnak” minősíteni – fogalmazott.

Kiemelte többek között, hogy az ország a valaha mért legnagyobb, európai viszonylatban pedig a harmadik legjelentősebb negyedéves növekedést érte el az év közepére, és – mint mondta – egyike annak a 7 uniós tagállamnak, amelyek már meghaladták a válság előtti teljesítményüket.

A Philip Morris fenntarthatósági igazgatója elmondta, hogy a gazdasági stabilitás, és a kedvező beruházási környezet miatt döntöttek Magyarország mellett. Miguel Coleta hozzátette, hogy az elektromos termékeiket a füstmentes jövő érdekében fejlesztették, újrahasznosításukhoz viszont feldolgozó központra lesz szükségük. A természeti környezet állapota aggasztó, de nincs még minden veszve, a tudomány segítségével elkerülhetők a legsúlyosabb következmények – hangsúlyozta.

Az igazgató közölte, hogy a központ havonta 150 ezer elektromos dohányeszközt dolgozhat föl, de az igényektől függően később jelentős mértékben növelhetik az üzem kapacitását.

A Philip Morris részvényeit a New York-i tőzsdén jegyzik, magyarországi vállalatuk 1991-ben létesült. A belföldi árbevétel 2019-ben megközelítette a 210 milliárd forintot, 2020-ban meghaladta a 230 milliárd forintot. A nettó árbevétel eközben 1 milliárd forintról majdnem 1,5 milliárd forintra nőtt.

Honlapja szerint a cég 180 országban értékesít, több mint 71 ezer munkavállalót foglalkoztat, éves árbevétele megközelíti a 80 milliárd dollárt. A Philip Morris világszerte ismert dohánytermékek forgalmazója, a legnépszerűbb márkák közül több is hozzájuk tartozik.

Borítókép: Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára (j2) és Miguel Coleta, a Philip Morris fenntarthatósági igazgatója (b2) átvágja a szalagot a dohányipari cég újrahasznosító központjának átadóján Gyálon 2021. augusztus 30-án. A Philip Morris 3 milliárd forintból építette meg a központot; a beruházás 100 új munkahelyet hoz létre a Pest megyei településen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában