haon-sportoldal

2008.07.20. 23:46

Ez nem volt szuper

<p>A bajnoki cím után, a Szuperkupában is megállt három sikernél a Loki.</p>

 A bajnoki címvédő MTK és a kupagyőztes DVSC-TEVA együttese csapott össze a Szuperkupáért a debreceniOláh Gábor utcai stadionban. Előzetesen két találkozó döntött volna a dicső cím sorsáról, ám a felek közös megegyezését követően a debreceni csata után talált gazdára a díszes trófea.

Gyenge kezdés

Az első játékrészben mutatott teljesítmény elmaradt a várttól, sajnos nem azt kapták a drukkerek, amire számítottak. A hajtással nem volt probléma, viszont a kapuk alig-alig forogtak veszélyben. A vendégek egy-egy kombinatív akció végén feltűntek Csernyánszki kapuja előtt, ám igazi ziccert nem tudtak kialakítani. A hazai pályán futballozó Loki előtt még annyi lehetőség sem adódott, mint a vendégek előtt, a debreceniek játékából hiányzott az ötletesség, Rudolfék távoli lövésekkel próbálták meglepni Végh kapust, de ez nem sikerült nekik.

Rontott büntetők

A szünetben cserélt Herczeg András, Kerekes Zsombor és Czvitkovics Péter kapott játéklehetőséget, aminek pár perc elteltével meg is lett az eredménye, hiszen szemre is tetszetős akciókat vezetve helyzeteket dolgoztak ki a vendéglátók. A második 45 percben sokkal több helyzetet láthatott a nagyérdemű, mint az első félidőben. A lokisták több alkalommal is közel jártak a gólszerzéshez, ám Végh Zoltán parádés teljesítményt nyújtott ezen a mérkőzésen. Bár a DVSC-TEVA játékosai előtt több lehetőség adódott, ám az utolsó percekben Kulcsár helyzeténél Csernyánszki bravúrjára volt szükség, hogy a 90 perc letelte után hosszabbítás következzen.

A ráadásban is voltak gólszerzési esélyek mindkét oldalon, s hiába voltak veszélyesebbek Leandróék, maradt a gólnélküli döntetlen. Tizenegyes-párbaj döntötte el a Szuperkupa sorsát, amire várniuk kellett a drukkereknek, ugyanis a hosszabbítást követően kihunytak a fények a stadionban. A kényszerszünet után 5 kihagyott büntetőt láthattunk, amik közül 3 debreceni játékos nevéhez fűződött, ami azt jelentette, hogy a tizenegyes-párbajt az MTK nyerte és így a fővárosiaké lett a trófea. A DVSC-TEVA így ugyanúgy, ahogy a bajnoki címek esetében, a Szuperkupában is megállt három sikernél.

Mesterszemmel

Herczeg András: – A kazahsztáni út még benne volt a lábakban. Több helyzetet dolgoztunk ki, mint az MTK, sajnálom, hogy ez kevés volt a sikerhez.

Garami József: – Mindkét oldalon sok helyzet volt, a kapusokon múlt, hogy büntetőpárbaj döntött.

A TÉNYEK

DVSC-TEVA–MTK 0–0. Tizenegyesekkel: 2–3

Debrecen, 5000 néző. Vezette: Bede (Szpisják, Albert)

DVSC-TEVA: Csernyánszki – Nagy Z. (Bíró 78.), Komlósi, Szűcs, Takács – Huszák, Kiss, Leandro, Szakály (Czvitkovics 46.) – Bogdanovics (Kerekes 46.), Rudolf.

MTK: Végh – Horváth L., Lambulics, Pintér, Pollák – Nagy G. (Pál 46.), Zsidai, Pátkai, Szabó Á. (Kecskés 75.) – Urbán (Kulcsár 99.), Bori.

Sárga lap: Komlósi (22.), Szakály (40.), Nagy G. (45.), Huszák (65.), Lambulics (95.), Kiss (114.), Kerekes (117.)

- Boros Norbert -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!