Hajdú-Bihar

2013.03.15. 16:11

Szokatlan a márciusi tél

Nyíradony - Március 14-én még esőben koszorúztak a nyíradonyiak nemzeti ünnepünkön, a megemlékezést már a Móricz Zsigmond Művelődési Házban tekinthették meg.

Nyíradony - Március 14-én még esőben koszorúztak a nyíradonyiak nemzeti ünnepünkön, a megemlékezést már a Móricz Zsigmond Művelődési Házban tekinthették meg.Este jeges eső esett, késő éjjel pedig a hó is eleredt, hatalmas széllökések kíséretében. Reggel többen tapasztalták, hogy nem nyílik a zár, nem lehet felhúzni a redőnyt, a jeges eső miatt teljesen befagytak. A kertekben, parkokban a dísznövények a hó súlya alatt a földön hasaltak, nagyon sok volt a letört faág. Több helyen ki-ki maradt az áram, a TV és az internet szolgáltatás is akadozott napközben . Az utak ugyan járhatóak, de nem érdemes elindulni gépjárművel, mert csúszósak, hó kásások. Nagyobb károkról nem érkezett hír, baleset nem volt. A nyíradonyi polgárőrség egész éjszaka szolgálatban volt, hogy kár esetén értesíthessék az illetékeseket. A Vagyonkezelő munkatársai egész napos műszakban takarították az utakat.

Az idősebbek visszaemlékezése szerint utoljára ötven évvel ezelőtt volt ilyen idő március idusán.

- HBN T. V. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!