Hajdú-Bihar

2013.02.13. 13:33

Visszahelyezik állásába a Debreceni Törvényszék két kényszernyugdíjazott bíráját

Debrecen, 2013. február 13., szerda (MTI) - Két bíró állásába történő visszahelyezését kezdeményezte a Debreceni Törvényszék elnöke szerdán, miután erről jogerős munkaügyi bírósági ítélet született - közölte Tatár Tímea, a bíróság sajtószóvivője az MTI-vel.

Debrecen, 2013. február 13., szerda (MTI) - Két bíró állásába történő visszahelyezését kezdeményezte a Debreceni Törvényszék elnöke szerdán, miután erről jogerős munkaügyi bírósági ítélet született - közölte Tatár Tímea, a bíróság sajtószóvivője az MTI-vel.A Debreceni Törvényszék elnöke, Kahler Ilona kezdeményezte a két bíró visszahelyezését, így az Országos Bírósági Hivatal elnökén keresztül kéri a két bíró köztársasági elnök általi kinevezését - mondta a szóvivő.

Tájékoztatása szerint két Hajdú-Bihar megyei bíró munkaügyi perében jogerőre emelkedett a Miskolci Munkaügyi Bíróság ítélete. A bíróság kimondta, hogy a két felperest bírói tisztségébe, eredeti beosztásába kell visszahelyezni.

A Debreceni Törvényszéken összességében három bírót érintett a kényszernyugdíjazás, mindhárman munkaügyi bírósághoz fordultak. Egyikük esetében még nincs elsőfokú döntés, két bíró esetében pedig - miután nem volt fellebbezés - az elsőfokú döntés emelkedett jogerőre - ismertette a részleteket a szóvivő.

Hozzátette: az egyik érintett bíró a Debreceni Járásbíróság polgári ügyszakában ítélkezett, és 63 éves korára tekintettel nyugdíjazták. A másik bíró a Hajdúböszörményi Járásbíróság polgári ügyszakán tevékenykedett, ő kényszernyugdíjazása idején 64 éves volt.

Mindketten eredeti beosztásukba kerülhetnek majd vissza, várhatóan március 15-i vagy április elsejei hatállyal.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!