Hajdú-Bihar

2013.02.26. 11:48

Korszerű szemléletű látomásokkal Debrecenben

Debrecen – Alkalmazott víziók címmel nyílik új kiállítás csütörtökön a Műterem Galériában abból az apropóból, hogy 10 éves a Tervezőgrafika és Vizuális kommunikáció szak a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen – hívta fel a figyelmet kedden Vágó Mercédesz, a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ sajtóreferense.

Debrecen – Alkalmazott víziók címmel nyílik új kiállítás csütörtökön a Műterem Galériában abból az apropóból, hogy 10 éves a Tervezőgrafika és Vizuális kommunikáció szak a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen – hívta fel a figyelmet kedden Vágó Mercédesz, a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ sajtóreferense.A tárlaton a szak fő szakirányát képező alkalmazott grafikai munkákon kívül (plakát, könyvgrafika), más műfajokban (animáció, videó, installáció) készült alkotásokat is bemutatnak a diákok. Ez a kiállítás a szaknak a 24. Miskolci Grafikai Biennále meghívása után a második külföldi bemutatkozása, melyen többnyire a két éve működő magiszterképzős hallgatók vesznek részt, akik korszerű szemléletű víziókban reagálnak a világ kihívásaira – olvasható a közleményben. Az intézménnyel egyébként szoros kapcsolatot ápol a MODEM, nagyváradi hallgatók készítették például a művészeti központban most látható Zóna című kiállítás kreatív anyagait.

A kiállítást február 28-án 17 órától dr. Horváth Gizella rektorhelyettes nyitja meg a Műterem Galériában (Batthyány u. 24.).

Mindemellett a Zóna című tárlaton ismét kiállító művészek tartanak tárlatvezetést csütörtök este: az Élesdi Művésztelep elmúlt öt évét bemutató kiállításon Balázs Imre Barna és Kovács Lehel festőművészek vezetik végig az érdeklődőket 18 órától.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!