Hajdú-Bihar

2013.02.15. 13:23

Intézményátvétel - A Széchenyi Programiroda segítséget nyújt a pályázatban

Debrecen, 2013. február 15., péntek (MTI) - A debreceni Széchenyi Programiroda a közoktatási intézmények fenntartóváltását követően a pályázati pénzek lehívásában és a későbbi programok sikerességében igyekszik segíteni a városi közoktatási intézményeknek - mondta Szabóné Sós Judit, az iroda fejlesztési tanácsadója pénteken egy debreceni fórumon.

Debrecen, 2013. február 15., péntek (MTI) - A debreceni Széchenyi Programiroda a közoktatási intézmények fenntartóváltását követően a pályázati pénzek lehívásában és a későbbi programok sikerességében igyekszik segíteni a városi közoktatási intézményeknek - mondta Szabóné Sós Judit, az iroda fejlesztési tanácsadója pénteken egy debreceni fórumon.Közlése szerint a fenntartóváltást követően a már zajló pályázatok esetében megváltozott a kedvezményezett személye, így a szerződéseket módosítani kell. A programiroda illetékese szerint az intézményvezetők rugalmasan kezelik az adminisztratív teendőkkel járó feladatot, hiszen nem szeretnének elesni a támogatástól.

Az iskolák vezetőinek és a fenntartó képviselőinek részvételével tartott tanácskozáson elhangzott: 2013 első negyedévében országosan 39 milliárd forint áll az oktatási intézmények rendelkezésére.

Pályázni lehet - többek között - tehetséggondozó programokra, oktatói továbbképzésre, informatikai fejlesztésre, szakképzés fejlesztésre, határon átnyúló programokra és hátrányos helyzetű diákok támogatására is.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!