Hajdú-Bihar

2013.01.23. 11:54

"NI pályázat": lehetőség tehetséges fiataloknak

Debrecen - Magyar diákok hódíthatják meg a nemzetközi tudományos érát vállalati segítséggel.

Debrecen - Magyar diákok hódíthatják meg a nemzetközi tudományos érát vállalati segítséggel.A vörösvértestek számának meghatározásától a robotrendszerek vezérlésén keresztül egészen a napelemminősítő rendszerek létrehozásáig terjed azon magyar diákok tudományos munkája, akik a 2012-es NI Pályázat helyezettjei között szerepelnek. Idén is meghirdették a National Instruments a Virtuális Műszerezésért Alapítvány pályázata, melynek révén olyan tehetséges, felsőoktatási intézményben tanuló hallgatókat támogatnak, akik az NI hardver és/vagy szoftver erőforrásaival újszerű mérési agy adatgyűjtési eljárást dolgoznak ki, és azt a gyakorlatban alkalmazzák.

Segítettek nekik

Ebben az évben 13 pályamunka érkezett be a határon innen és túlról. A versenymunkák elkészítéséhez az NI minden szükséges eszközt biztosított. A helyezettek nyereményeinek összértéke 540 ezer forint, amit tudományos kutatásokra használhatnak fel a lelkes diákok - hangzott el az NI Pályázat szerdai díjátadóján a társaság debreceni gyárában. A díjak átadása után a helyezettek bemutatták a munkáikat, majd pedig gyárlátogatás következett.

HBN


A nyertesek 

1. Horváth Bálint (BME)

1. Erényi András, Kanev Konstantin, Rubics Vilmos (BME)

2. Nagy Klaudia (Pannon Egyetem)

3. Tóth Attila János, Tobák Dénes, Török Péter (DE és Kolzsvári Egyetem)

3. Vér Ábel (BME)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!