Hajdú-Bihar

2012.05.24. 12:30

Összetörte magát az idős hölgy a sétálóban

Úgy tűnik a burkolat hibák igen is lehetnek veszélyesek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a közelmúltban történet eset, mely során egy idős hölgy törte össze magát a Batthyány utcán.

Úgy tűnik a burkolat hibák igen is lehetnek veszélyesek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a közelmúltban történet eset, mely során egy idős hölgy törte össze magát a Batthyány utcán.

Kedves Olvasónk telefonált, a képen látható belvárosi (Batthyány utcai sétáló) díszburkolatra lépve teljesen összetörte magát, az idős hölgy fejsérülést és térdsérülést is szenvedett. A kérdés persze az, ki fizeti a hölgy gyógyulását? – az önkormányzat? - miért nem javítják az útburkolatot?- és ha javítják, mikorra tervezik?

Ha alaposabban végignézünk a debreceni sétálón, úgy tűnhet, mintha aknamezőn járkálnánk, hopp itt egy lyuk, hopp ott egy nagyobb kátyú.

 

A polgármesteri hivatal tájékoztatása

A debreceni polgármesteri hivataltól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy közterületen, járdán történő elesés esetén a felelősség tekintetében mindenekelőtt azt kell tisztázni (bizonyítani), hogy van-e kár, és az okozati összefüggésbe hozható-e valakinek a jogellenes magatartásával. Mindezekre tekintettel a Polgári Törvénykönyv általános felelősségi szabályai szerint kárigényt terjeszthető elő azzal szemben, aki potenciális károkozóként szóba jöhet. Amennyiben az elesés munkavégzésre átadott területen történik, akkor a kivitelező felel a biztonságos közlekedésért. Ha valamelyik közműakna, közmű műtárgy nem megfelelő elhelyezése, megsüllyedése vezet eleséshez, akkor az adott közmű tulajdonosa felelős a megfelelő szintbehelyezésért. Egyéb egyenetlenség miatt a közútkezelő felelőssége is vizsgálható. Természetesen alapvető fontosságú a káresemény előadottak szerinti megtörténtének megfelelő bizonyítása (tanú, fénykép, stb.).

A hivatal tájékoztatott továbbá, hogy ellenőrzik a Batthyányi utca díszburkolatának állapotát, és a helyszíni bejárást követően nyilatkoznak a további teendőkről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!