Hajdú-Bihar

2011.11.07. 14:22

Digitális középiskola: vegyes oktatás Hajdúböszörményben

Hajdúböszörmény - Önálló tanulásra alkalmas elektronikus tankönyveket vehetnek igénybe.

Hajdúböszörmény - Önálló tanulásra alkalmas elektronikus tankönyveket vehetnek igénybe.

A 2010-2011-es tanévben indult el Hajdúböszörményben a Hajdúsági Digitális Középiskola a Széchenyi István Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumban az Európai Unió támogatásával. Az iskola két konzultációs központtal működik Debrecenben és Hajdúböszörményben, négy szolgáltatási ponton biztosít tanulási lehetőséget: számítógép- és internet-hozzáférést a beiratkozott hallgatók részére.

Virtuális órákon is

- A mai kor követelményeinek megfelelő oktatási forma újdonság a térségben, és nagy érdeklődés fogadta, mintegy száz felnőtt jelentkezett, hogy tovább képezze magát és jobb esélye legyen a munkaerőpiacon, illetve jelenlegi munkahelyén hatékonyabban tudjon dolgozni – tájékoztatott Molnár Magdolna igazgatóhelyettes.

Az intézmény elsősorban azon felnőttek számára kínál érettségire felkészítő gimnáziumi képzést, akiknek munkájukhoz vagy tanulmányaikhoz szükségük van érettségire, de nappali oktatásban már nem vehetnek részt, vagy nem tudják megoldani a rendszeres iskolalába járást.

A digitális középiskola vegyes oktatást kínál esti munkarend szerint, ami azt jelenti, hogy a kötelező órák egyharmadában hagyományos órarend szerinti órán, tanteremben, a többi órán azonban saját időbeosztás szerint a világhálón elérhető virtuális iskolában szerzi meg az ismeretet a hallgató.

Osztályfőnök-mentorokkal

A hallgatók az „ITAK”-on találják meg a tananyagot, az önálló tanulásra alkalmas elektronikus tankönyveket, e felület segítségével tarthatnak kapcsolatot a tutoraikkal - azaz tanáraikkal - és osztálytársaikkal, valamint itt kapnak visszajelzést tanulmányaikról. Osztályfőnök-mentorok segítenek, hogy sikeresen vizsgázzanak félévkor és tanév végén, valamint érettségi vizsgát tegyenek a negyedik év végén.

Az első tanévben 54 felnőtt végzett sikerrel, amit tanárok és diákok csapatépítő évzáró összejövetellel búcsúztattak.

HBN–BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!