Hajdú-Bihar

2011.10.28. 11:58

Továbbra is hódít a foci a gyerekek körében Hajdú-Bihar megyében

Zsáka - Több mint száz gyerek kergette a labdát a Bozsik Program keretében Zsákán.

Zsáka - Több mint száz gyerek kergette a labdát a Bozsik Program keretében Zsákán.

Zsákán rendezték meg az őszi körzeti ifjúsági labdarúgó bajnokságot a Bozsik Program intézményi rendszerében.

A helyi csapatokon kívül még hat környező településről érkeztek az iskolák csapatai a tornára. A kastélyparki sportpályán több mint száz általános iskolás fiú két korosztályban bűvölte a labdát a körzeti bajnoki címért. A rendkívül népszerű sportág versenyeinek rendezése hálás feladat minden településen, hisz a játékosokon kívül a szülők és a szurkolók lelkesedése is meghatározza a rendezvény hangulatát.

A tizennégy csapat fáradhatatlanul, összesen 16 mérkőzésen kergette a labdát a hűvös, szeles időben. Végül a fiatalabbak korcsoportjában a hazai csapat diadalmaskodott, míg a nagyobbak versenyét a Komádiból érkezett gárda nyerte. A bajnokcsapatok mellett kiválóan szerepeltek a csökmői, furtai, körösszegapáti, berekböszörményi és körösszakáli válogatottak is.

A labdarúgás egyre népszerűbb a lányok körében is. Egy nappal később a körzet iskoláinak leány csapatai Furtán mérkőztek meg a bajnoki címért. Az aranyérmet a zsákai, az ezüstöt a furtai, a bronzot pedig a komádi lányok nyakába akasztották a szervezők.

A tanév során még téli és tavaszi fordulók is lesznek. A gyerekek óriási izgalommal és lelkesedéssel készülnek a következő időszak versenyeire.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!