Hajdú-Bihar

2011.10.04. 11:39

Nekünk táncol az orosz balett

Moszkva, Debrecen - A neves koreográfus úgy véli, a Rómeó és Júlia az utolsó „alkotása”, 2004 óta játsszák.

Moszkva, Debrecen - A neves koreográfus úgy véli, a Rómeó és Júlia az utolsó „alkotása”, 2004 óta játsszák.

A Moszkvai Városi Balett megalakulása óta eltelt 23 év alatt több ezer előadásuk volt a világ minden pontjában, az alapító – koreográfus, Viktor Smirnov – Golovanov Budapesten sem ismeretlen, hiszen dolgozott az Operettszínházban.

Debrecenben ugyan még nem járt, de a Napló kérdésére úgy mondta, szívesen megmutatják nekünk a munkájukat; a vezető koreográfus biztos benne, hogy a közönségnek tetszeni fog a Rómeó és a Júlia, amit november 7-én láthatunk és hallhatunk, s reméli, minél többen eljönnek a Főnix Csarnokba.

A hetvenes éveiben járó balettalapítótól arról érdeklődtünk, mit gondol, miért vonzzák mind a mai napig a nagyközönséget előadásaik. Úgy véli, igen nagy a repertoárjuk, s garantált az előadásaik színvonala.

– Tudja – így Smirnov -, amikor az emberek eljönnek az előadásainkra - főleg olyan országokban, ahol már többször is megfordultunk -, jól tudják, mit szeretnének látni, s hogy nálunk mindig egyedi repertoárra számíthatnak tehetséges színészekkel – nos ezt jelenti a garantált színvonal - válaszol.

A híres szerelmespár történetét 2004-ben vitte színpadra a Moszkvai Városi Balett, azóta 112 alkalommal adták elő. Shakespeare tragédiájáról mindenkinek van információja és elképzelése, de a rendező azt ígéri, hogy a saját alkotónyelvvel rendelkező darab rendezése nagyon érdekes lesz. Ebben szinte biztosak lehetünk, hiszen Viktor Smirnov épp a születésnapjára lepte meg magát a tragédia balettre formálásával.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!