Hajdú-Bihar

2011.10.12. 20:00

Másfélezer bilincselés Debrecenben

Debrecen - A Pannon Guard bevétele megközelíti a nettó 50 millió forintot

Debrecen - A Pannon Guard bevétele megközelíti a nettó 50 millió forintot

Kilenc elszállított autó rendszáma szerepelt szerdán délután a Debreceni Közterület-felügyelet honlapján. Ám a szolgáltatás bevezetésének kezdete, 2009. június közepe óta idén szeptember végéig összesen 2700 alkalommal hűlt meg a vér az autójukat hiába keresőkben.

Kerekítve ennyiszer vitt el a Pannon Guard Biztonsági Szolgáltató Zrt. „lopóautója” olyan járművet, amely megállni tilos tábla hatálya alatt, gyalogátkelőhelyen, vagy előtte öt méteren belül, illetve az útkereszteződés metszéspontjától számított öt méteren belül állt.

Ezek a leggyakoribb elszállítási okok – mondta Tőzsér Gyula, a közterület-felügyelet hatósági osztályvezetője. Kerékbilincset másfélezer alkalommal raktak fel. (Ha a tulajdonos intézkedés közben megérkezik, akkor a szolgáltatás összegének felét kell kifizetnie.) A vétkesek által lerótt bevételből kerékbilincselés alkalmával 40 százalékot kap a Pannon Guard, 60 százalékot a közterület-felügyelet. A jármű elszállításából származó bevételen fordított arányban osztoznak. Számításaink szerint a Pannon Guard nettó bevétele ez idő alatt 48 millió, a közterületfelügyeleté 40 millió forint volt.

HBN


Debrecen – Az elszállított járművek számában tavaly óta nincs csökkenés.

Debrecen – Az országban egyedül a Debreceni Közterület-felügyelet hozott létre egy éves nappali iskolát pénz- és vagyonőri, illetve közterületfelügyelői szakképzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!