Hajdú-Bihar

2011.09.08. 12:41

Új tető kerülhet a Hódosra

Debrecen - Hamarosan befejeződik a viharkárok elhárítása a sportcsarnok tetőszerkezetén.

Debrecen - Hamarosan befejeződik a viharkárok elhárítása a sportcsarnok tetőszerkezetén.

Emlékezhetünk rá, még júliusban alaposan megtépázta a vihar Debrecent, több épületben komoly károkat okozva. Az orkánerejű szél nem kímélte a Hódos Imre Rendezvénycsarnok tetőszerkezetét sem, a büfé fölötti tetőrész gumiszigetelésének egy szakaszát feltépte a szél, helyén pedig befolyt a víz a csarnokba. Az épület előtte sem volt egészen „esőbiztos", ugyanis számos helyen beázott. Nem csak az épület játéktere, hanem a gépház is vízben úszott az eset után, ugyanis a csatornarendszer nem bírta elvezetni a hirtelen lezúdult csapadékot.

A nyári égiháborút követően fóliával betakarták a tető sérült részeit, ám tekintve, hogy néhány napon belül a női kézisek és a DEAC-Armada futsalosai is bajnoki mérkőzést játszanak a sportcsarnokban, felvetődik a kérdés: meddig maradhat így ez az ideiglenes megoldás?

Teljesen megújul majd

– Hamarosan befejeződik a viharkárok elhárítása, nagyjából 200 négyzetméternyi felületről van szó – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Tóth Sándor, a Cívis Ház Zrt. beruházási főmérnöke.

– A tervek szerint azonban hamarosan a csarnok teljes tetőszerkezetén felújítást hajtanak végre – fogalmazott a szakember.

Ami biztos, a tető jelenlegi állapota miatt egyetlen drukker se maradjon otthon, akár a pénteki DVSC-Fórum–Vác kézimeccset, akár a hétfői DEAC-Armada–Vasas futsaltalálkozót, netán mindkét összecsapást akarja megtekinteni!

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!