Hajdú-Bihar

2011.09.28. 07:26

Nézőpont: Osszák be!

<em>Jó napot kívánok, X. Y. vagyok, arról értesültem egy ismerősétől a napokban, hogy szívesen venne tőlünk néhány praktikus pénzügyi tanácsot – hangzik a vonal túlsó végéről egy kellemes, ám kissé személytelen női hang. Csodálkozásomat hallván megismétli, ha szakítanék rá egy félórát, akkor egy almalé mellett adna nekem a tanácsaiból. Sőt, részt vehetnék a cég közvélemény-kutatásában is, mert ez ilyen kíváncsifajta társaság. Mindezt ingyen, bár az idő meg ugye, pénz…</em> <strong>Tamás Nándor jegyzete</strong>

Jó napot kívánok, X. Y. vagyok, arról értesültem egy ismerősétől a napokban, hogy szívesen venne tőlünk néhány praktikus pénzügyi tanácsot – hangzik a vonal túlsó végéről egy kellemes, ám kissé személytelen női hang. Csodálkozásomat hallván megismétli, ha szakítanék rá egy félórát, akkor egy almalé mellett adna nekem a tanácsaiból. Sőt, részt vehetnék a cég közvélemény-kutatásában is, mert ez ilyen kíváncsifajta társaság. Mindezt ingyen, bár az idő meg ugye, pénz… Tamás Nándor jegyzete

Én mégsem élnék a lehetőséggel, ő sajnálja, én meg tudom, csak azért, mert ez neki akár előnyös is lehetett volna. De tanácsot az a pár millió ember adhatna ezeknek, akik azt a viccesen kevés forintot beosztják hónapról hónapra, akik a családi költségvetés süllyedő hajófenekén innen kihúzva ennyit, oda bedugva amannyit élik amúgy roppant derűs és kiegyensúlyozott életüket. Meg azok, akik ebben a törött gerincű országban valódi függetlenségre és emberhez méltó társadalomra csak áhítoznak, úgy nagyjából pár emberöltő óta.

Szóval, jobban teszik a bankok, ha az ezekben az években kisajtolt kamatokat jól beosztják, mert még egyszer ekkora kasza nem biztos, hogy lesz errefelé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!