2011.09.06. 18:18
Egészséges ételek egy csepp tudománnyal Debrecenben
Debrecen - Kölesből készített süteménnyel, ciroklisztet tartalmazó gluténmentes lepcsánkával és 5-perces húsokkal bővült az I-Bolt kínálata. A legújabb termékfejlesztési eredményeket kedden mutatták be a Debreceni Egyetem vezetőinek az Agrár- és Gazdálokodástudományi Centrumban.
Debrecen - Kölesből készített süteménnyel, ciroklisztet tartalmazó gluténmentes lepcsánkával és 5-perces húsokkal bővült az I-Bolt kínálata. A legújabb termékfejlesztési eredményeket kedden mutatták be a Debreceni Egyetem vezetőinek az Agrár- és Gazdálokodástudományi Centrumban.
A Dr. Prokisch József által vezetett kutatócsoport reményei szerint a konyhatechnológia jövőjét jelentik az 5 perces húsok, hiszen a megfelelő csomagolásnak köszönhetően a hűtőben 20 napig tárolhatók, és bármikor 5-perc alatt elkészíthetők.
Az egyetem új szelénforma előállítására nyáron kapott szabadalmat az Egyesült Államokra is, amely alapján szeléntartalmú étrendkiegészítők is készülnek a pajzsmirigy hormontermelésének támogatására.
HBN