Hajdú-Bihar

2011.09.06. 18:18

Egészséges ételek egy csepp tudománnyal Debrecenben

Debrecen - Kölesből készített süteménnyel, ciroklisztet tartalmazó gluténmentes lepcsánkával és 5-perces húsokkal bővült az I-Bolt kínálata. A legújabb termékfejlesztési eredményeket kedden mutatták be a Debreceni Egyetem vezetőinek az Agrár- és Gazdálokodástudományi Centrumban.

Debrecen - Kölesből készített süteménnyel, ciroklisztet tartalmazó gluténmentes lepcsánkával és 5-perces húsokkal bővült az I-Bolt kínálata. A legújabb termékfejlesztési eredményeket kedden mutatták be a Debreceni Egyetem vezetőinek az Agrár- és Gazdálokodástudományi Centrumban.

A Dr. Prokisch József által vezetett kutatócsoport reményei szerint a konyhatechnológia jövőjét jelentik az 5 perces húsok, hiszen a megfelelő csomagolásnak köszönhetően a hűtőben 20 napig tárolhatók, és bármikor 5-perc alatt elkészíthetők.

Az egyetem új szelénforma előállítására nyáron kapott szabadalmat az Egyesült Államokra is, amely alapján szeléntartalmú étrendkiegészítők is készülnek a pajzsmirigy hormontermelésének támogatására.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!