Hajdú-Bihar

2011.06.29. 11:20

Vegyes érzelmek kísérik a demonstrációt Bocskaikertnél

Debrecen-Bocskaikert - Kedd reggel a négyes főúton Bocskaikertnél is a bejelentéseknek megfelelően vette kezdetét a szakszervezetisek demonstrációja.

Debrecen-Bocskaikert - Kedd reggel a négyes főúton Bocskaikertnél is a bejelentéseknek megfelelően vette kezdetét a szakszervezetisek demonstrációja.

 A demonstrálók több tucat autóval és transzparensekkel felszerelkezve sorakoztak a főút bal szélén, amelyet az elhaladó autósok vegyes érzelemmel fogadtak. Volt aki bekiabálásokkal buzdította a demonstrálókat, de akadt, aki a középső ujját mutatva fejezte ki unszimpátiáját az összegyűltek felé.

- Ilyen ez, ha felborul a megszokott kényelem – reagált egy elhaladó szitkozódására az egyik demonstráló.

A helyszínen mellesleg keserédes a hangulat, amelyet az út mentén felállított légvédelmi sziréna hangja szakítja néha félbe.

Nagy Gábor, a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának észak-alföldi Regionális Irodájának érdekvédelmi tanácsadója a helyszínen koordinálva az eseményeket elmondta, hogy a főutak mentén este hét óráig várható forgalomlassító demonstráció, így az autósok türelmét és megértését kérik. Nagy Gábor emellett hozzátette, hogy a demonstráció minimális célja, hogy a kormány érdemi kommunikációt folytasson a szakszervezetek képviselőivel, hiszen ameddig ez nem történik meg további megmozdulásokra lehet számítani.

Bocskaikertnél jelenleg 60-70 demonstrálót látni, de ez a szám változhat, hiszen folyamatosan csatlakoznak szimpatizánsok a tűntetőkhöz.

Hajdú-Bihar - Hajdú-Biharban szerda reggel mintegy 130 autó lassította a főutak forgalmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!