Hajdú-Bihar

2010.11.08. 20:58

A sikeres szezonzárást ünnepelték Hajdúdorogon

<p>A Szövetkezetek SE 2010. november 6-án tartotta első jótékonysági sportbálját Hajdúdorogon a Bocskai Étteremben.</p>

Pesel János a Szövetkezetek SE vezetője külön köszöntötte a játékosokat, az edzőket - Gergely Pétert és Nagy Zsoltot- , és a pénzügyeiket intéző Tóth Sándorné Icát. A sportolók és hozzátartozóik, a támogatók és a focibarátok zsúfolásig töltötték a termet, hogy a hajdúdorogi csapatok idei utolsó mérkőzésének estéjét ünnepi hangulatban, kellemesen töltsék el, számba vegyék az elmúlt év sikereit.

Csige Tamás polgármester úr, a rendezvény fővédnöke egyéb elkötelezettségei miatt nem tudott részt venni a bálon, de levélben tolmácsolta üdvözletét és gratulációját a sportolóknak, sok sikert és kitartást kívánt a további munkájukhoz.

 

Nehéznek bizonyult a kezdet

Az elnök beszámolt az elmúlt másfél év munkájáról, amikor az egyesület, személyében új elnökkel és elnökségi tagokkal gazdagodott. Számára is nehéznek bizonyult a kezdet, hiszen néha jobban ismerte az ellenfél csapatának tagjait, mint a saját embereit. Az első félév gyengén sikerült, de jót tett a szünet, kellett a pihenés a focistáknak. Hagyott elég időt arra, hogy elgondolkodjanak a meccseken, és megerősödtek jó néhány játékossal is. Az „újoncok” mind hajdúdorogiak, vagy olyanok, akik régen már játszottak a város színeiben.

 Nem csak darabszám, hanem minőség tekintetében is kézzel fogható a javulás, hiszen az ellenfelek nem javítottak gólokat a hazaiakon. A megye II. osztályban 10. helyen fejezték be az évet, így kezdték a 2010-11-es szezont, melyet a bál napján fejeztek be. Az eltelt hét forduló 5 győzelemmel és 2 döntetlennel zárult. Voltak, akik ezért már bajnokcsapatot kiáltottak, és hogy a csapat visszakerül a megye I. osztályába, ám véleménye szerint ez még sok munkával, áldozattal és időráfordítással jár.  Tavaly ilyenkor nem volt helye dicsekvésnek a 11. hellyel, ám most pozitív gólaránnyal, legrosszabb esetben is a 4. helyet hozzák el a fiúk. A mostani őszi szezonban annyi pontot szereztek, mint tavaly egész évben. Az ifjúsági csapat tavaly is nagyon jól játszott, múlt héten pedig megnyerték az ifi északi csoport bajnokságát. Elmondható róluk, hogy ezekre a 15-16 éves fiatalokra nagyon lehet számítani, az utolsó meccsen is beálltak ketten a felnőttek közé.

A tizenhárom mérkőzésen 63 gólt rúgtak és csak 6-ot gyűjtöttek be. Ha továbbra is így teljesítenek, két-három éven belül a felnőtt csoport ajtaján fognak kopogtatni. Sajnos hozzátartozik az igazsághoz, hogy nem mindig sikk a felnőtt csapatban játszani, de bízok abban, hogy előbb-utóbb öröm lesz.

 

Szerette volna név szerint megköszönni

Szerette volna név szerint megköszönni mindazoknak, akik valamilyen módon gyarapították az egyesület vagyonát, vagy segítették a csapat előrejutását: Barna Mihály vállalkozónak, a HAJDÚ FÉM-KER kft. tulajdonosának, Gombos Györgynek és Tóth Istvánnak a Gombos és Tóth Bt. vezetőinek, László Sándornak az Egyetértés Coop Rt. Igazgatójának, Megyesi Györgynek, Bayer Ferencnek, Kozma Györgynek és László Tibornak a Flexo 2000 Csomagolástechnikai Kft. vezetőinek, Pálóczi Péternek és Bőthy Tibornak, Posta Ferencnek és Tóth Sándorné Icának, Lelesz Miklósnak, Orosz Lászlónak a Lac-Hús tulajdonosának, Szakács Mártonnak, Bana Istvánnak, Oláh Lászlónak, Kiss Jánosnak, id. Bőthy Mihálynak, Görögh László, Tóth Mihály, Kranyik László képviselőknek.

Hagyományteremtő céllal, az egyesület vezetősége minden év végén egy 18 évnél fiatalabb és egy 36 évnél idősebb játékost meg kíván ajándékozni egy-egy serleggel. Első alkalommal az ifi csapatból Pogácsás János, a felnőtt csapatból Nagy Csaba vehette át a megtisztelő ajándékot. Virággal ismerte el Meggyesiné Juliska néninek, Tóth Sándorné Icának és az est főszervezőjének Simicskó Györgyné Bába Teréziának a munkáját. Külön köszönetet mondott a játékosok feleségeinek, barátnőinek a türelemért és kitartásért, mellyel viseltettek, és kérte őket, hogy a jövőben is tegyenek hasonlóképpen.

Heti két találkozóval sokkal többet ki lehetne belőlük hozni

A felnőtt csapat edzője Nagy Zsolt is köszönetet mondott a kitartó munkájáért. Visszaemlékezett arra, amikor annak idején Pesel János felkérte, hogy eddze a csapatot, s egyetlen kikötést támasztott, hogy ez a szezon sikeresebb legyen az előzőnél. A felnőtt csoport - zömében egy edzéssel - egész szépen teljesített, de heti két találkozóval sokkal többet ki lehetne belőlük hozni.

Az előző két meccsen a hajdúhadházi és a monostorpályi csapatok ellen nagyon jól fociztak, nem érdemeltek vereséget. Az ellenfél edzője is elismerte teljesítményüket, nem gondolták, hogy Hajdúdorog csapata ilyen erőket képvisel. Méltatta az ifi csapat teljesítményét is, és példaként emelte ki Simicskó Róbertet, aki jó példával élen jár a többek előtt, hiszen 18 éves létére mérkőzésről mérkőzésre sok embert megszégyenítve hozza a formáját. Véleménye szerint, ha mind együtt maradnak, és csatlakozik még néhány jó játékos, akkor azzal a hozzáállással, amit az őszi szezonban tanúsítottak, képesek lesznek győzni a bajnokságon.

Az egyesület elnökének sikerült telefon elérni Bayer Ferencet, aki külföldről is lelkes támogatója a dorogi focinak. Gratulált mindkét csoportnak a teljesítményéhez, és biztosított a csapatokat, hogy továbbra is figyelemmel fogja kísérni teljesítményüket. Jó szórakozást kívánt a bálra, és minden jót a továbbiakhoz.

Az est protokolláris részét vacsora követte, majd Kócsi Imre és a Tóni és a Feketeszemek Táncegyüttes műsora biztosította a felhőtlen szórakozást. A talpalávalót a Simon Band szolgáltatta. Végeredményben a rendezvény kitűnően sikerült, a vendégek jól érezték magukat, és a bevételből lehetőség nyílik a csapatok melegítőinek finanszírozására. 

Mosolygó Marietta

www.hajdudorog.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!