Hajdú-Bihar

2010.03.29. 22:47

Tavaszvárás a polgári M3 Archeoparkban

<p>Polgár - Akár az M3-as autópályán, akár a 35-ös úton közelíti meg a kedves utazó Polgárt – nem kell ahhoz óriásplakát, hogy észrevegye – hazánk első tájtörténeti és régészeti pihenőparkja mellett halad el. A sztrádán érkezők a polgári kijáratnál azonnal a parkban találják magukat.</p>

Ahogy közeledik a tavasz, úgy élénkül az élet a közel 5 hektáros hangulatos alföldi skanzenben. A létesítmény vezetői minden lehetőséget kihasználnak, hogy minél többen megismerjék az általuk kínált állandó és egyedi programokat. Március végén Debrecenben az Utazás és Szabadidő Kiállítás és Vásáron mutatkoztak be. Egy könnyen kezelhető 8 oldalas kiadvány tartalmaz minden fontos tudnivalót; idei programokat, nyitva tartást, belépő díjakat, térképet a jobb eligazodáshoz. Aki ennél többet szeretne tudni, az látogasson el az Archeopark honlapjára.

Április 1-jétől ismét megtekinthetik a látogatók a régészeti- és tájtörténeti kiállítást. Április 5-én egész nap a Húsvétolás programjával várják kicsiket, nagyokat. Húsvéti tojáskereső, húsvéti céllövölde (történelmi íjakkal), tojásfestés és sok más elfoglaltság teszi emlékezetessé ezt a napot.

Különösen gazdagnak ígérkezik a májusi program: majális, horgászverseny, nomád játékok versenye, gyermeknap. Június a IV. Szárnyas és Nomád Ételek Fesztiváljával kezdődik és a VI. Országos Anyósfesztivállal zárul.

Természetesen októberig még sok más rendezvény szerepel a programban.

- Nábrádi Benedek -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!