Hajdú-Bihar

2008.07.22. 11:03

Önkormányzati rendőrséget!

<p>Még idén szeretnék megalakítani Pocsajban az önkormányzati rendőrséget – mondta el a Naplónak Kecskés Gyula, a település polgármestere, aki az ezzel kapcsolatos terveiket korábban sem titkolta.</p>

Pocsaj  – Kondorosi Ferenc, az új rend kormánybiztosa a napokban azt nyilatkozta, nem valószínű, hogy még ebben a parlamenti ciklusban létrejöhet egy, a rendőrség mellett működő, közbiztonsági feladatokat ellátó új szervezet, ugyanis ehhez több kétharmados támogatást igénylő jogszabályt is módosítani kellene. Márpedig erre vajmi kevés az esély.

Kecskés Gyula szerint azonban nem kell a jogszabályra várni, hanem a létező törvényes lehetőségeket kihasználva minél hamarabb meg kell szervezni a közösségi rendőrséget.

A polgármester hozzátette, hogy megítélésük szerint az új szervezet működőképes lehet, ha a polgárőrség, a mezőőrség és a közterület felügyelet munkatársait a rend fenntartásához szükséges jogokkal ruházzák fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!