Hajdú-Bihar

2008.03.11. 16:11

Kortársak maguknak, egymásért

<p>Debrecen – A kortárssegítség egy hatékony egészségnevelési módszer; fiatalok szólnak fiatalokhoz. A kortárs oktatásban a diákok hasonló korú tanulóknak adnak át információkat, értékeket és viselkedési mintákat.</p>

A DE OEC Népegészségügyi Kar és a Mentálhigiénés Programiroda által szervezett „Kortársak a kor-társakért” elnevezésű konferencia március 7-én átfogó képet adott az oktatásról. A közel hatvan résztvevő megismerhette a jelenlegi lehetőségeket és tapasztalatokat, betekintést nyerhetett a különböző kortárscsoportok munkájába.

A kortárssegítés célja, hogy a fiatalokban tudatosítsa az új, felnőtt identitásuk iránti igényt. Az effajta egészségnevelési módszerben 1995-ben az AIDS mellett megjelent a dohányzás elleni -, majd a drogellenes- és az alkoholos italok elleni program is. Az ország számos iskolájában képeznek ki középiskolásokat, hogy kortársoktatókká válhassanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!