Gazdaság

2017.01.12. 11:21

Álláskeresés kreatív hirdetéssel

<strong>Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ahogy az internetes hirdetések általánossá váltak, a régi „iskola” szerinti apróhirdetésekben állást keresők mellett megjelentek a kreatív hirdetések is.</strong>

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ahogy az internetes hirdetések általánossá váltak, a régi „iskola” szerinti apróhirdetésekben állást keresők mellett megjelentek a kreatív hirdetések is.

Amikor egy álláskereső figyelemfelkeltő hirdetést alkot és terjeszteni kezdi ezt a közösségi portálokon, azzal nagyon sok emberhez eljut az információ, hogy állást keres. Az ötletes, kreatív hirdetést az emberek szívesen osztják meg, továbbítják, az így „megismert” embernek szívesen segítenek.

Erre számítva egy hirdetés hiába kreatív, ha alapvető információk hiányoznak belőle, nem tud segíteni a sok-sok ismeretlen. Az ilyen hirdetések általában kép formátumban készülnek-terjednek, és már az első megosztással elveszik a szöveges tartalom, amit kísérőként írt mellé a hirdető elindítója. Tehát, a képnek magának mindenképpen tartalmaznia kell a legfontosabb adatokat:

  • Milyen munkatapasztalataid és/vagy végzettségeid vannak?
  • Milyen készségeid, személyiséged van?
  • Milyen munkát vállalsz?
  • Földrajzilag hol vállalnál munkát?
  • Elérhetőség: név, e-mail cím, esetleg telefonszám, bár ez utóbbi nem biztos, hogy jó, ha publikusan terjed.
  • Ne legyen benne, milyen munkát nem vállalsz! Túl sok is lesz ezzel a szöveges információ, egy ilyen nem éppen szöveges műfajban, és ha neked nem megfelelő ajánlatot kapsz, arra nyugodtan mondhatsz nemet bármikor, így teljesen fölösleges a „mit nem vállalok” részt kifejteni a hirdetésben. A hirdetés hangvétele lehet humoros, tárgyilagos, de ne legyen olyan, ami rossz érzést kelthet az emberekben. Ne tartalmazzon szemrehányást, érzelmi zsarolást, követelőzést.

    Kattints ide a folytatásért!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!