Receptmagazin

2019.07.06. 11:00

Nyári ételek új receptmagazinunkban

Hatvannyolc oldal, nyolcvannyolc recept: ez a mérlege legfrissebb receptmagazinunknak, amely a nyár ízeit tartalmazza, és ami július 15-étől jelenik majd meg.

Bográcsos kapros csirke

A magazin a pályázatunkra beérkezett olvasói recepteket tartalmazza.

– Nemcsak grill- és bográcsételeket válogattunk a kiadványba, hanem mindenféle más nyári étkek leírásait – mondta Lengyel Nóra, a magazin szerkesztője. Sorolta is: könnyedebb húsételek, vitamindús saláták, halak, levesek, hűsítő édességek, minden, amit nyáron szívesen fogyasztunk.

Nóra elárulta, fontos szerepet kaptak a kiadványban a zöldségek, gyümölcsök, és az is kiderül, hogy a húsokon túl ezeket is remekül lehet grillezni.

A recepteket ez alkalommal is három megyéből (Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén) válogattuk. Megyénk győztes receptje Rozgonyi Renáta sajóecsegi olvasónké.


Bográcsos kapros csirke

Hozzávalók:

1 egész csirke (kb. 1 kg-os)

60 dkg burgonya

1 db salátauborka

2 db zöldpaprika

2 nagy fej vöröshagyma

10 dkg füstölt szalonna

4 dl tejföl

2 nagy csokor friss kapor

3 gerezd fokhagyma

bors

Elkészítése:

1. A megtisztított csirkét kis darabjaira vágjuk. A combokat kétfelé, a mellet négyfelé daraboljuk. A megtisztított vöröshagymát vékonyra karikázzuk, a megmosott uborkát pedig héjastól felszeleteljük. A zöldpaprikákat mossuk, csumázzuk és a meghámozott burgonyával együtt karikákra vágjuk.

2. Egy méretes bogrács alját kibéleljük vékonyra szeletelt füstölt szalonnával, majd a csirke csontosabb darabjait ráfektetjük. Jól megsózzuk, borsozzuk, és az apróra vagdalt kaprot rászórjuk. Ráteszünk néhány uborka-, vöröshagyma- és zöldpaprika-karikát. Ezt is megsózzuk, majd burgonyával folytatjuk a rétegezést. Sózás után csirkedarabok következnek. Addig rakosgatjuk a hozzávalókat a bográcsba, amíg el nem fogynak. A megtisztított és szétzúzott fokhagymát belekeverjük a tejfölbe, kicsit megsózzuk, és leöntjük vele az ételt.

4. A bográcsot a tűz fölé akasztjuk, és lassú forralással addig főzzük, amíg a tetején levő húsba és burgonyába könnyen beleszalad a villa. Keverni nem, csak rázogatni szabad!

Rozgonyi Renáta, Sajóecseg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!