Gamer

2010.04.06. 15:25

Filmre viszik a Red Faction-t

<p>Az utóbbi években egyre erősödő trend a filmvilágban, hogy saját ötletek híján valamilyen más formátumban már sikert aratott franchise-ból készítenek filmet.</p>

A különféle könyv- és képregényadaptációk mellett a játékvilág is megkapja a maga megrendeléseit, azonban az már más kérdés, hogy az elkészült mozifilmek milyen színvonalat képviselnek. Mindenesetre Hollywood varázsa továbbra is hatalmas, és ezt azon is le lehet mérni, hogy mostanában nem csak a filmesek keresik a kapcsolatot a játékfejlesztőkkel, hanem a fordított irányú folyamat is mindennapos. Ennek a legfrissebb példája a THQ, akik eldöntötték, hogy beindítják "trans-media" programjukat.

Ezt Danny Bilson, a kiadó egyik fejese jelentette be, és konkrétan azt jelenti, hogy mostantól kezdve a nagyobb játékaik mellé igyekeznek egy filmet is készíttetni. Az úriember bizakodóan beszél az ötletről, és állítása szerint a "legrobosztusabb" ilyen jellegű dobásra készülnek, amelyet a játékipar valaha is látott. Elmondása szerint büszkék arra, hogy teli vannak eredeti IP-kkel, és ezek segítségével könnyebb lesz nekik megvalósítani az elképzeléseiket. Az első fecskének a Red Factiont tervezik, amelynek jövő márciusban érkezik a negyedik felvonása, amelyet majd egy hozzá szorosan illeszkedő, ám a játékot nem szolgaian ismétlő film követ majd. Bilson szerint mindkettő tripla A kategóriájú lesz, amely jól hangzó ígéret, ám kíváncsian várjuk, mi sül ki belőle valójában.

Eredeti cikk: Gamechannel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!