Friss hírek

2010.09.24. 12:19

Eszméletlenre rúgták áldozatukat - rablókat fogtak a készenléti rendőrök Miskolcon

<p>Eszméletlenre rugdostak egy férfit Miskolcon. Az áldozatnak egy tizenhat éves lány szexuális szolgáltatást ígért, majd egy félreeső helyre csalta, ahol társai már várták és kirabolták a férfit. A készenléti rendőrök elfogták a három támadót, akik ellen a Miskolci Rendőrkapitányság folytat eljárást csoportosan elkövetett rablás miatt.</p>

Kovács Bettina a Készenléti Rendőrség sajtóreferense pénteken elmondta: a készenléti rendőrök szerdán, járőrözés közben figyeltek fel a szemeteskukák árnyékába húzódott társaságra. Mivel a három fiatal - akik éppen egy hátizsákban kutattak - gyanúsan viselkedett, ezért a rendőrök kihallgatták őket. Időközben a helyszínre ért egy vérző fejű férfi, aki elmondta: néhány perccel azelőtt kirabolták és támadójaként ismerte fel az éppen akkor igazoltatott, 19 éves fiatalt. Mint elmondta, a fiatal férfi rúgta fejen, amitől néhány percre elvesztette az eszméletét.

A három megvádolt fiatal előbb tagadott, aztán beismerték a rablást. A rendőrök kérdésére a gyanúsított azt közölte, hogy egyik társa, egy 16 éves lány szexuális szolgáltatást kínált fel a gyanútlan férfinak, akit Miskolcon, a Tiszai pályaudvarnál egy félreeső helyre csalt el. Mikor odaértek, már várták őket és a férfit ott érte a fejére mért rúgás, melytől azonnal eszméletét vesztette. A földön fekvőnek elvették az értékeit és elhagyták a helyszínt. A szemetes konténer mögött éppen az elrabolt táskát vizsgálták át, mikor a készenléti rendőrök felfigyeltek rájuk.

A támadók ellen a Miskolci Rendőrkapitányság folytat eljárást csoportosan elkövetett rablás bűncselekménye miatt. A megvert férfit további kivizsgálásra kórházba szállították.

Ezek is érdekelhetik