Friss hírek

2010.09.28. 19:39

Esős időben elönti a sár Törökbálintot - RTL Híradó

<p>Január óta esős időben ömlik a sár a törökbálinti telkekre a közeli M0-ás építkezésről. Egy júniusi vizsgálat szerint az időjárás a hibás, a kivitelező cég nem felelős. Az ott lakók kedden lezárták az építkezés egy részét, azt, ahonnan a sár a telkekre folyik - adta hírül a kedd esti RTL Híradó.</p>

Van olyan telek, ahol megfulladtak a csirkék, az egyik autómosóba pedig nem tudnak behajtani az ügyfelek a sártól. A helyiek szerint az építkezés előtt mindig elfolyt a víz, de mióta elkezdődött a munka, azóta ömlik a sár.

Az M0-ás autópályát Törökbálint határában építik, ha esik az eső, onnan jön a sár. Egy kempingtulajdonos azt mondta, többször kért segítséget a kivitelezőtől. A cég képviselői június 2-án helyszíni szemlét tartottak. Az általuk megkérdezett szakértő és a kivitelező munkatársa együtt megállapították, hogy nem az építő cég a felelős, hanem az időjárás.

A lakók kedden elkeseredésükben elállták a munkagépek útját.

A kivitelező az RTL Híradónak telefonon azt mondta: újabb szakértői vizsgálatot rendelnek el, és folyamatosan tisztítják a vízelvezető rendszert. Ha kiderül, hogy ők a felelősek, a tulajdonosokat kártalanítják - közölte az építkezést megrendelő infrastuktúrafejlesztő szóvivője.

Ezek is érdekelhetik