Friss hírek

2010.04.21. 15:46

VULKÁNI HAMU: Vizsgálatot követel a brit ellenzék a kormány intézkedései kapcsán

<p>Vizsgálatot követel a brit Konzervatív párt vezetõje a miatt, ahogy a brit kormány kezelte a vulkáni hamufelhõvel kapcsolatos biztonsági aggodalmakat. David Cameron azt mondta szerdán, hogy a munkáspárti kormány "zavartan viselkedett és zavart keltett", amikor öt napra légtérzárlatot rendelt el. Nagy-Britanniában május 6-án lesznek az általános választások, és a kampány finise most tart.</p>

A brit-szigeteken kedden este oldották fel a légtérzárat és nyitottak meg a repterek, igaz, szerdán két skót sziget fölött ismét repülési tilalmat rendeltek el a hamufelhõ sûrûsödése miatt. A légtérzár indokoltságát védõk szerint a kormányzó Munkáspárt megadta magát a légitársaságoknak, amelyek nyomására szüntette meg kockázatosan a repülési tilalmat.

Gordon Brown és kormánya tagadja ezt. "Soha nem bocsátanák meg nekünk, ha engednénk repülni a gépeket, miközben valós veszélynek vannak kitéve az emberek. A legfontosabb a biztonság, és ez a kormány legfõbb felelõssége "- mondta a kormányfõ. "Elég nyilvánvaló a kormány zavarodottsága és zavartkeltõ viselkedése például az emberek megfelelõ informálását tekintve. Gyors vizsgálatra van szükség a döntések mélységéig, illetve abban, hogy a kormány döntései helyesek voltak-e."- mondta a toryk kormányfõ-jelöltje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!