Friss hírek

2010.03.12. 11:19

Kettõs öngyilkos merénylet Pakisztánban - 39 halott, 95 sebesült

<p>Majdnem negyven ember meghalt, és több mint kilencvenen megsebesültek pénteken a pakisztáni Lahor városában, miután két öngyilkos merénylõ egymás után felrobbantotta magát - közölték a helyi hatóságok. Az összehangolt merényletekkel katonai jármûveket céloztak a támadók.</p>

A két öngyilkos merénylõ gyalog közelítette meg a célpontnak kiszemelt katonai jármûveket Lahor egyik sûrûn lakott negyedében. A támadók akkor robbantották fel a testükre erõsített bombákat, amikor muzulmán hívõk leültek a pénteki ima elõtti étkezéshez - közölte egy magas rangú pakisztáni tisztségviselõ.

A két robbantás között nagyjából 15 másodperc telt el - közölte a város rendõrfõkapitánya. Egy szemtanú elmondása szerint az elsõ robbanás "nagyon gyenge" volt, amit szinte azonnal egy nagy robbanás követett.

Az összehangolt merényletben 39 ember halt meg, és 95-en sebesültek meg - közölte Pandzsáb-tartomány rendõrfõkapitánya. Arról egyelõre nem érkezett információ, hogy az áldozatok között mennyi civil, és mennyi katona van. A rendõrfõkapitány elmondása szerint sikerült olyan meggyõzõ bizonyítékokat találniuk, amelyek segíteni fognak a merénylõk azonosításában.

Egy héten belül ez már a második robbantásos merénylet volt a Pakisztán kulturális fõvárosának számító Lahorban. Hétfõn 15 ember halt meg, amikor egy öngyilkos merénylõ felrobbantotta autóját a biztonsági erõk egyik épületénél, amelyet kihallgatásokra használtak. A támadásért a pakisztáni tálibok vállalták a felelõséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!