Friss hírek

2009.11.18. 18:54

Vasárnap is kinyithatnak a finn boltok

<p>A finn parlament elfogadta szerdán azt a törvénytervezetet, amelynek értelmében egész évben nyitva tarthatnak az üzletek vasárnap az országban, kivéve a nemzeti ünnepnapokon. A finn városi boltok ugyanis eddig csak május és augusztus között, valamint novemberben és decemberben nyithattak ki vasárnaponként. A vidéki települések üzletei ugyanakkor eddig is fogadhatták a vevõket az év minden vasárnapján.</p>

Az új törvény, amelyet a 200 tagú parlamentben 107-en támogattak és 53-an elleneztek (37 tartózkodás mellett) decemberben lép hatályba. A jogszabály elõterjesztõi szerint a törvény célja, hogy lehetõséget biztosítson az üzleteknek arra, hogy felvegyék a versenyt az év minden napján nyitva tartó benzinkutakkal és kioszkokkal..

A Finn Kereskedõi Szövetség üdvözölte a jogszabályt, rámutatva, hogy a törvény találkozik a vásárlók elvárásával, és segíthet abban, hogy új munkahelyek jöjjenek létre az ágazatban. A szervezet vezetõje, Juhani Pekkala szerint a jogszabálynak hála decembertõl a boltok és üzletek sokkal egyenletesebben szolgálhatják majd ki a vevõket.

Ezek is érdekelhetik