Friss hírek

2009.11.14. 14:19

ÚJINFLUENZA - 320 embert oltottak be ingyen Fertõszéplakon

<p>Aki kérte, szombat délelõtt ingyen megkapta az 1200 fõs Fertõszéplakon a H1N1 elleni vakcinát. A Gyõr-Moson-Sopron megyei település önkormányzata egy hete döntött arról, hogy minden helyinek térítésmentesen biztosítják az oltóanyagot. Az akcióra csütörtökig lehetett jelentkezni.</p>

A jelentkezõk sorszámot kaptak, így mindenki pontosan tudhatta, hogy mikor kerül sorra. A mûvelõdési házban szombat reggel 9-tõl délután 13 óráig összesen 320-an kapták meg az újinfluenza elleni védõoltást.

Mindenkinek beadták szombaton a vakcinát, csak azokat oltják be késõbb, akik betegek, õk a sorszámuk alapján a napokban kapják meg a vakcinát - mondta a Független Hírügynökségnek Szente Éva háziorvos.

Az önkormányzat 500 ezer forintot költött a vakcinák beszerzésére, az oltóanyagot elõre megrendelték. Már nemcsak Ukrajnából, de a közeli Ausztriából is egyre több megbetegedést jelentenek, így szeretnék, ha a helyiek megõriznék egészségüket - mondta Bozsvári István, Fertõszéplak polgármestere.

A polgármester, aki saját magát és másfél éves ikreit is beoltatta, hozzátette: oltási akciójukkal szeretnének példát mutatni az ország többi településének.

Ezek is érdekelhetik