Friss hírek

2009.11.02. 17:24

Távoltartásra köteleztek egy nyíregyházi ferfit, aki 12 éves gyerekét is megverte

<p>72 órás ideiglenes <b>távoltartásra</b> kötelezett egy 39 éves nyíregyházi férfit a rendõrség, miután megverte 12 éves lányát és feleségét is. A rendõrség büntetõeljárást is indított kiskorú veszélyeztetése miatt a férfi ellen. Az eddigi adatok szerint családapa veszekedés közben az asszonyt, majd az édesanyját védeni próbáló, 12 éves lányukat is bántalmazta, akik emiatt nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõ helyettese.</p>

A nyíregyházi rendõrkapitányság az apa erõszakos viselkedése és a bántalmazások miatt elsõ ízben alkalmazta az idén októberben hatályba lépett "Hozzátartozók közötti erõszak" miatt alkalmazható ideiglenes megelõzõ távoltartás intézményét. A határozat alapján, a bántalmazó köteles a bántalmazottak által életvitelszerûen használt ingatlanból 72 órára távozni és távol tartani magát tõlük. A szülõi felügyeleti és kapcsolattartási joga ilyenkor szünetel - tette hozzá Fedor Rita.

A rendõrség az ideiglenessel egy idõben kezdeményezte a bíróságon a megelõzõ távoltartás elrendelését is, amely további 30 nap lehet.

Ezek is érdekelhetik