Friss hírek

2009.11.01. 18:24

Megölte magát cellájában az új Vörös Brigádok egyik tagja

<p>Olaszországi börtöncellájában öngyilkos lett az új Vörös Brigádok nevû szélsõbaloldali szervezet egyik tagja - jelentette vasárnap az ANSA olasz hírügynökség. A nõ életfogytiglan tartó büntetését töltötte egy római börtönben, amiért megölt egy kormányzati tanácsadót.</p>

Diana Blefari Melazzit felakasztva találták meg római börtöncellájában. Olaszország Legfelsõbb Bírósága a múlt héten hagyta jóvá a nõre kiszabott életfogytiglan tartó börtönbüntetést. Az ítélet szerint a nõ 2002. márciusában megölte az akkori kormányzati jogtanácsadót, Marco Biagit. A politikus elleni merényletben Melazzin kívül három további ember is részt vett, az ügyben mindegyiküket életfogytiglan tartó büntetésre ítélték..
A gyilkosságért a felelõsséget a Vörös Brigádok a Harcoló Kommunista Pártért nevû szervezet vállalta magára.

A csoport az eredeti Vörös Brigádok utódszervezetének tartja magát. A Vörös Brigádok az 1970-es években forradalmi marxista-leninista államot akartak létrehozni fegyveres harc eredményeképp. Küzdelmükben a csoport tagjai több gyilkosságot követtek el. Leghíresebb akciójuk talán a korábbi kereszténydemokrata kormányfõ, Aldo Moro elrablása és meggyilkolása volt 1978-ban.

Ezek is érdekelhetik