Friss hírek

2009.11.10. 20:29

MDF: komolytalan ötlet Retkesé

<p>Komolytalan ötletnek nevezte Retkes Attila SZDSZ elnök közös miniszterelnök-jelölt állítási javaslatát Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF elnökségi tagja. A Népszava online kedden azt írta, hogy Retkes Attila, az SZDSZ elnöke azt javasolja az MDF-nek és az MSZP-nek, hogy közös miniszterelnök-jelölt állításával akadályozzák meg Orbán Viktor kétharmados gyõzelmét.</p>

Kerék-Bárczy Szabolcs MDF szóvivõ a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy ez "nem több, mint egy amatõr ember lelkesedése." Az SZDSZ elnöke nem tett mást, mint feldolgozta az egyik közvélemény-kutató cég nemrég megjelent eredményeit, miszerint az emberek 18 százaléka szerint jó miniszterelnök lenne Bokros Lajos. Az MDF szerint is. Retkes Attila nem találja a saját pártja miniszterelnök jelöltjét sem, ezért komolytalan, hogy õ ad ötleteket más pártoknak - tette hozzá Kerék-Bárczy Szabolcs.

Budai Bernadett, az MSZP szóvivõje korábban azt mondta a Független Hírügynökségnek a liberális pártelnök javaslata kapcsán, hogy az MSZP a december 12-i kongresszusán dönt a miniszterelnök-jelölt személyérõl. A jelölt személyére a tagság tesz javaslatot.

Ezek is érdekelhetik