Friss hírek

2009.11.14. 12:09

Magosz: Pályázati trükközések a nemzeti vagyonkezelõnél

<p>A Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ (MNV) Zrt. vezetõi trükköznek az állami földekre kiírt haszonbérleti pályázatok elbírálásánál - mondta szombati sajtótájékoztatóján a Magosz szövetségi igazgatója. Budai Gyula szerint volt olyan Pest megyei pályázat, amelyet határidõ elõtt felbontva küldtek elbírálásra. A politikus úgy véli, hogy a vagyonkezelõ vezetõi közül többen is közokirat-hamisítást követhettek el.</p>

Az MNV Zrt. 35 ezer hektárnyi állami tulajdonú föld haszonbérletét hirdette meg. A vagyonkezelõ azonban trükközött a pályázatok elbírálásánál - mondta szombaton Budai Gyula. A Magosz szövetségi igazgatója szerint a Pest megyében lévõ 2500 hektárnyi terület haszonbérletére kiírt pályázati anyagot felbontva küldték elbírálásra az MNV Zrt. központjába. A politikus hozzátette: a vagyonkezelõ vezérigazgatója, Kamarás Miklós egy nappal késõbb írta alá az átvételt, miközben látnia kellett volna, hogy a dátum nem stimmel. Budai Gyula szerint ennél is nagyobb probléma, hogy az MNV Zrt. vezérigazgató-helyettese, Benedek Fülöp olyan dátumot adott meg az aláírásához, amikor éppen vidéken tartózkodott. Így vagy elõre, vagy csak késõbb írta alá a dokumentumot. A Magosz szövetségi igazgatója szerint ez felveti a közokirat-hamisítás gyanúját.

Budai Gyula az ügyben az MNV Zrt. vezérigazgatójához és Oszkó Péter pénzügyminiszterhez fordult. A Magosz szövetségi igazgatója szerint felül kell vizsgálni valamennyi állami tulajdonú föld haszonbérleti pályázatát. Budai Gyula információi szerint ugyanis a nagygazdaságok így a valós ár feléért jutnak földbérlethez, miközben megszerzik a támogatásokat is. Ez pedig a politikus szerint köztörvényes bûncselekmény, így hamarosan feljelentést tesz az ügyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!