Friss hírek

2009.11.22. 19:04

Jobbik felvonulás: Már 14 -re nõtt az elõállítások száma

<p>14-re nõtt azoknak a száma, akiket vasárnap állítottak elõ a Jobbik rendezvényérõl. Mindannyiukat a Bartók Béla útról vitték el, hármukat egyesülési joggal való visszaélés, a többieket egyéb szabálysértések miatt. Bár a Jobbik felvonulásos rendezvénye már véget ért, többen a Gyorskocsi utcánál gyülekeznek.</p>

Mint arról a Független Hírügynökség már beszámolt, a Jobbik Horthy Miklós 90 évvel ezelõtti fõvárosi bevonulására rendezett vonulásos megemlékezést vasárnap délután a XI. kerületben.. Az eredeti tervek szerint délután három órakor a Kosztolányi Dezsõ térrõl a Gellért tér felé vonultak volna át a résztvevõk: körülbelül ezer szimpatizáns és ötszáz gárdista. A rendõrök még a rendezvény elõtt felhívták a szervezõk figyelmét arra, hogy a Magyar Gárdát a bíróság jogerõsen feloszlatta.. Hozzátették: amennyiben ennek ellenére tagjai egyenruhában, alakzatban és vezényszavakra mozognának, a rendõrök intézkedni fognak. A szervezõk egyébként azt mondták, hogy a gárdatagok magánemberként vesznek részt a rendezvényen és nem fognak alakzatban vonulni.

A gárdisták azután indultak el a Szent Gellért térre, miután a tömeg már elment. Csoportokban, alakzatba rendezõdve haladtak a Bartók Béla út mindkét oldalán, a járdán, ezért a rendõrök sorfallal útjukat állták. Tafferner Éva, a Budapesti Rendõr-fõkapitányság sajtóreferense elmondta: összesen 14 embert állítottak elõ, hármukat egyesülési joggal való visszaélés, a többieket egyéb szabálysértések miatt. Mindannyiukat a Bartók Béla útról vitték el.

A rendõrség tájékoztatása szerint a Szent Gellért téren már nem történt "rendkívüli esemény". Bár a Jobbik rendezvénye hivatalosan véget ért, többen a Gyorskocsi utcánál gyülekeznek. Úgy tudni, már több rendõrségi busz is megérkezett a helyszínre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!