Friss hírek

2009.11.26. 19:34

Hangszerek pályázatból

<p>Több mint 19 millió forint értékben kapott új hangszereket és kiegészítõket a gyõri Richter János Zenemûvészeti Szakközépiskola. A 14 darab eszközt csütörtökön mutatták be. A hangszereket a Gyõri Térségi Integrált Szakképzési Központ infrastrukturális fejlesztésére elnyert 860 millió forintból finanszírozták.</p>

A körülbelül 19 millió 300 ezer forintból az iskola 3 hegedût, 4 darab trombitát, egy-egy csellót, fagottot, vadászkürtöt és vibrafont, valamint hegedû-, cselló- és nagybõgõvonót vásárolhatott. A hangszerbeszerzés abban segít az intézménynek, hogy a zenei utánpótlás nevelést megfelelõ színvonalon tudják biztosítani a városban.

Az intézmény a Térségi Integrált Szakképzési Központon (TISZK) belül az egyik alappillére a gyõri mûvészeti életnek. A hatvanéves iskolában 120 diák vesz részt a zenei szakképzésben, amely átmenet az alapképzés és a Széchenyi István Egyetem zenei oktatása között.

Gyõr korábban a TISZK megszervezéséhez kapcsolódó infrastrukturális beruházásokra összesen mintegy 860 millió forintot nyert. Ebbõl az összegbõl finanszírozták a mostani hangszerbeszerzést is.. A központot egyébként jövõ év végére hozzák létre 20 szakközép és szakiskola részvételével.

Ezek is érdekelhetik