Friss hírek

2009.11.29. 18:19

Focihuligánok verekedtek több német városban - több mint száz letartóztatás

<p>Legalább kilenc ember megsérült, és több mint száz fociszurkolót letartóztattak Németországban, miután a drukkerek több városban is összeverekedtek egymással, és a rendõrökkel - jelentette vasárnap az AP amerikai hírügynökség.</p>

A Schalke, és a Borussia Dortmund ificsapatainak vasárnapi mérkõzését a 25. percben félbe kellett szakítani, miután a Schalke nagyjából száz szurkolója rátámadt ötven dortmundira. A Gelsenkirchenben kitört verekedés után a rendõrség letartóztatta a Schalke nagyjából húsz szurkolóját.

Berlinben hatvannyolc embert tartóztattak le szombaton, a Hertha Berlin, és az Eintracht Frankfurt mérkõzésen kitört verekedéseket miatt.. A frankfurti szurkolók rátámadtak a berlini stadion biztonsági õreire is az egyik beléptetõ kapunál.

Hamburger SV szurkolói pedig szétverték azt a vonatot, amellyel egy szombati meccsre tartottak Mainzba, valamint több kirakatot is bevertek Bielefeld állomáson, ahol vonatuk megállt. 150 részeg szurkolót kellett buszokkal visszaszállítani Hamburgba.

Még pénteken 19 embert tartóztattak le Bochumban, ahol kölni szurkolók kezdtek zavaragásba a belvárosban. A verekedésekben kilenc ember sérült meg.

Ezek is érdekelhetik