Friss hírek

2009.11.11. 10:29

Felfüggesztett börtön a vetélytársára támadó féltékeny amerikai ûrhajósnõnek

<p>Egy évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott kedden Lisa Nowak volt amerikai asztronauta, aki 2007-ben 1600 kilométert autózott, hogy rátámadjon szerelmi riválisára. A 46 éves nõ bûnösnek vallotta magát tettlegesség, és betörés vádjában, cserébe ejtették az ellen felhozott súlyosabb vádakat.</p>

A peren kívüli megegyezés értelmében ejtették a Nowak ellen felhozott emberrablási kísérlet, és testi sértés vádját, a 2007-ben történt esettel kapcsolatban. A volt ûrhajós egy évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott, valamint ötven órányi közmunkára ítélték. Az ügyben döntö floridai bíró arra is kötelezte a nõt, hogy bocsánatkérõ levelet írjon áldozatának.

A háromgyerekes, házas Nowaknak ûrhajós kollégájával, a 41 éves nõtlen William Oefeleinnel volt viszonya. Feltûnt a színen azonban Colleen Shipman, akire néhány elfogott e-mail után Nowak féltékeny lett. 2007 februárjában 12 órát száguldott egyhuzamban Texasból Floridába, hogy az orlandói repülõtéren álruhában, parókában elcsíphesse a szerelmi vetélytársnõt, akit végül gázspray-vel fújt le. De a szándékai durvábbak lehettek, mert a csomagtartójában kalapácsot, kést és egy töltött sörétes lõfegyvert is találtak - ennek ellenére gyilkossági kísérlet miatt nem kellett felelnie.

Lisa Nowak 2006-ban a Discovery fedélzetén repült a Nemzetközi Ûrállomásra.

Ezek is érdekelhetik