Friss hírek

2009.11.06. 13:44

Elindult a Jó termék adatbázis

<p>A Tudatos Vásárlók Egyesülete elindította a Jó termék adatbázist, ami abban nyújt segítséget a fogyasztóknak, hogy könnyebben tudjanak bio, fair trade vagy magyar terméket vásárolni - olvasható a szervezet pénteki közleményében. Az új szolgáltatás segítségével elõször az ételekre és italokra kereshetnek rá a vásárlók.</p>

A Jó termék adatbázist azért hozták létre, hogy segítsék a tudatos vásárlók mindennapi döntését, segítsenek abban, hogy vásárláskor jobb terméket választhassanak.

Az adatbázisban megtalálhatók a tejtermékek és egyéb italok jellemzõi, valamint, hogy honnan érdemes aszalt gyümölcsöket, mézet és lekvárt beszerezni. Szerepelnek a csokoládé, kakaó és kávéféleségek jellemzõi és a legjobb teák beszerzési helyei is.. Ugyancsak megtalálhatók a szendvicskrémek, fûszerek és húskészítmények lelõhelyei. Ezen kívül a látogatók még megtudhatják, melyik tésztát, olajat, kenyeret, vagy lisztet válasszák, ha egészségük és környezetük szempontjából is a legjobbat szeretnék fogyasztani.

A Jó termék adatbázis hamarosan kibõvül a tisztítószerekkel, ruhaipari termékkel, papíráruval és irodaszerekkel is.

A Jó termék adatbázis elérhetõ a http://www.tudatosvasarlo.hu/jo_termekek/etel-ital oldalon.

Ezek is érdekelhetik