Friss hírek

2009.11.09. 15:04

Bocsánatot kért a brit kormányfõ az elírás miatt

<p>Bocsánatot kért a brit kormányfõ amiatt, hogy egy Afganisztánban elesett katona családjának írt együtt érzõ levelében még a család nevét sem tudta leírni rendesen. A gyászoló anya tiszteletlenségnek nevezte Gordon Brown figyelmetlenségét.</p>

"Kedves Mrs. James" - kezdõdött a brit kormányfõ kézzel írt levele, amit egy Afganisztánban elesett katona anyjának küldött. Csakhogy a 20 éves, Helmand tartományban egy út mellett elhelyezett pokolgép októberi áldozatának családneve Janes. Jacqui Janes, a fiatalember édesanyja felháborodott az elíráson. "Még arra sem volt képes, hogy helyes írja le a családunk nevét" - mondta a Sun címû lapnak hozzátéve: "olyan gyorsan firkálta le a mondatokat, hogy még elolvasni is nehéz, több szót pedig le sem írt teljes egészében". Az anya egyúttal közönséges tiszteletlenségnek nevezte a levelet.

Gordon Brown hivatalának szóvivõje szerint a miniszterelnök hétfõn személyesen telefonon hívta fel a családot, és biztosította arról, hogy nem kívánta megsérteni a gyászoló asszonyt. "Egyúttal kifejezte az õ és kormányának legmélyebb együttérzését és köszönetét a fia bátorságáért és áldozatáért, és elmondta, hogy minden tõle telhetõt megtesz, hogy segítse õt ezekben a nehéz idõkben" - jelentette ki a szóvivõ, aki egyúttal felhívta a figyelmet: a miniszterelnök kézzel írt levelei egyediek, és így elõfordulhatnak bennük hibák is.

Ezek is érdekelhetik