Friss hírek

2009.11.04. 13:29

Azt ígéri az egészségügyi miniszter, hogy csütörtök délutánra minden patikában ott lesz a H1N1 elleni vakcina kiinduló készlete

<p>Csütörtök délutánra minden patikában ott lesz a induló készlet az új típusú influenza elleni vakcinából - mondta Székely Tamás egészségügyi miniszter szerdán a Parlamentben A szaktárca vezetõje hozzátette: nincs influenza-járvány idehaza, az ÁNTSZ legfrissebb jelentése szerint 12.500 influenza-szerû megbetegedést regisztráltak a háziorvosok a múlt héten országszerte, ez pedig valamivel kevesebb, mint az ezt megelõzõ héten. Az egészségügyi miniszter tájékoztatója elõtt a Parlament orvosi rendelõjében beoltották a vakcinával azokat a kormánytagokat is, akik eddig még nem kaptak ilyet.</p>

Székely Tamás szerint jól haladnak a H1N1 elleni vakcina kiszállításával. Az ÁNTSZ kistérségi irodáinak bevonásával nagyban felgyorsult azok patikába juttatása, így csütörtök délutánra már minden gyógyszertárban ott lesz az oltóanyag kiinduló készlete. Ez a készlet egy vagy két csomagot jelent, vagyis húsz vagy negyven adag vakcinából áll.
Felgyorsítja a kijuttatást az is, hogy a gyógyszertárak már nem a fõvárosból, hanem a kistérségi tisztiorvosoknál rendelhetik meg az oltóanyagot, a háziorvosok rendeléseit is ezekben veszik fel és az orvosok az ÁNTSZ irodákban vehetik át a megrendelt mennyiséget..

Az egészségügyi miniszter szerdai tájékoztatóján újságírók kérdésére azt válaszolta, hogy a sajtóhírekkel ellentétben, tudomása szerint nem a H1N1 vírus, és nem a védõoltás, hanem "akut hasi katasztrófa" okozta a nagykanizsai a kórházban kedden meghalt 12 éves fiú a halálát. Tudomása szerint a fiú szervezetében nem mutatták ki a vírust.

Az egészségügyi miniszter tájékoztatóját megelõzõen szerdán a Parlament orvosi rendelõjében beoltották a H1N1 elleni vakcinával azokat a kormánytagokat is, akik eddig még nem kaptak ilyet. A sajtó képviselõi elõtt Molnár Csaba kancelláriaminiszternek és Gráf József agrárminiszternek adták be az oltást, a többi kormánytag nem vállalta, hogy a kamerák kereszttüzében adják be nekik a vakcinát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!