Friss hírek

2009.11.05. 16:04

Autós üldözés ATM lopás után - vasszegeket dobtak a rendõrautó elé

<p>Autós üldözés után, felgyújtott kocsijukat hátrahagyva menekültek a bankautomata rablók a rendõrök elõl csütörtökre virradó éjjel Dunavecsénél. A járõrök éppen észlelték, hogy a tolvajok drótkötélre kötött autóval vontatják el a település egyik bankfiókjának automatáját, ekkor kezdõdött az üldözés. A rendõrök csak azért maradtak le, mert a szökevények csillag alakú vasszegeket szórtak ki az õket üldözõ járõrkocsi elé. A rendõrök nem sokkal késõbb csak a tolvajok felgyújtott kocsiját találták meg. A pénz meglett, mert üldözés közben a trezor leszakadt a drótkötélrõl.</p>

Dunavecsén a rendõrjárõr hajnali negyed kettõ körül vette észre, hogy az egyik OTP bankfiók elõterébõl egy kocsira kötött drótkötéllel kirántották a bankautomatát a bûnözõk, akik éppen a megérkezésükkor kezdték el vontatni a trezort. A járõrök üldözni kezdték az ATM pénztárolóját vontató kocsit. A trezor az 51-es útnál leszakadt a kötélrõl, a tolvajok azt hátrahagyva menekültek tovább a pentelei híd felé, Dunaújváros irányába.

Közben azonban direkt erre a célra szolgáló, csillag alakú szegeket szórtak ki autójukból a járõrkocsi elé és az defektet kapott. A rendõrök segítséget hívtak, de a solti és dunaújvárosi rendõrök már csak a menekülõk autóját találták meg. A kocsi lángokban állt, teljesen kiégett, mivel a bûnözõk felgyújtották, mielõtt otthagyták és más módon menekültek tovább - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Mihályné Bornemissza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

Hozzátette, hogy a bûnözõk rongálása miatt több százezres kár keletkezett a bankban, a lopott pénz viszont meglett. A drótkötélrõl leszakadt trezorban több millió forint volt. A bankfiók egyébként be volt kamerázva, a felvételek kiértékelése még tart.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!