Friss hírek

2009.10.15. 19:18

Patkányok leptek el egy panelházat Pécsett

<p>Patkányok lepték el az egyik tízemeletes házat Pécsett. Fényes nappal járkáltak a lépcsõházban. Annyira elszaporodtak, hogy néhány még a tizedik emeletre is felment. A rágcsálók a liftaknába fészkelték be magukat. Szakemberek szerint a patkányok bemenekültek a házba, mivel a szomszédos teret felújítják, és ezzel megbolygatták természetes életterüket.</p>

Az egyik lakó, Simony Attiláné azt mondta, fényes nappal járkáltak a patkányok az épületben, volt olyan, hogy a tizediken találkoztak a lakók a patkányokkal. A rágcsálók a liftaknába húzódtak be. A lakóknak a szaguk lett gyanús, idõközben csõtörés volt ugyanis, és néhány patkány belefulladt a liftakna alján felgyûlt vízbe. Tetemük most is ott bomlik.

A ház melletti teret ezekben a hetekben újítják fel. A munka a közmûveket is érinti. A lakásszövetkezet elnöke szerint ezzel megbolygatták a patkányok élõhelyét, ezért menekültek be a házba..

"Az áramszolgáltatónak be kellett fúrnia az épületbe, kábelbevezetés miatt, és ezen a nyíláson keresztül jelentek meg a patkányok. Mi egyeztettünk a lakókkal, hogy jó lenne ezt befalaztatni, de nem engedték, azért, hogy a patkányok az összes mérget megegyék" - mondta el a Független Hírügynökségnek Gengel Géza, a Pécs-Kertváros Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke.

Az áramszolgáltató által vágott nyílást azóta befalazták, de a tér felújítása miatt akár a többi környékbeli épületben is megjelenhetnek a patkányok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!