Friss hírek

2009.09.22. 08:33

Dráma-pályázatot hirdet a Magyar Rádió

<p>Rádiójáték, illetve színpadi feldolgozásra is alkalmas drámai mûvek megírására írt ki pályázatot a magyar dráma napján, szeptember 21-én a Magyar Rádió - olvasható a közrádió hétfõi közleményében. 2010. február 15-ig várják az írásokat, amelyek közül a legjobbakat pályadíjakkal jutalmazzák, és a rádiós premiert követõen felkínálják színházaknak is.</p>

Bármely mûfajban lehet pályázni, így tragédia, szomorújáték, komédia vagy bohózat beküldésével is. Olyan szövegkönyveket várnak 2010. február 15-ig, amelyek korunk problémáit, hangulatait, életérzését ragadják meg, ugyanakkor magas irodalmi értéket képviselnek- áll a közrádió közleményében.

A pályamûveket neves mûvészekbõl és szakemberekbõl álló zsûri bírálja el: Bereményi Géza, Gothár Péter, Marton László, Molnár Piroska, Radnóti Zsuzsa, Vidnyánszky Attila és Solténszky Tibor dönt a díjak sorsáról. Várhatóan 2010. március 27-én, a Színházi Világnapon hirdetnek eredményt. Az elsõ helyezett 2 millió, a második másfél millió, a harmadik pedig egymillió forintos jutalmat kap.

Bõvebb információ a www.radio.hu internetes portálon található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!