Friss hírek

2009.08.12. 13:51

Kerékbilincs-botrány: elõzetesben a Terézvárosi Közterület-felügyelet vezetõje

<p>Elõzetes letartóztatásba helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság a Terézvárosi Közterület-felügyelet vezetõjét. Farkas Kálmánt 30 napra helyezték elõzetesbe, egyelõre nem jogerõsen, mert õ és védõje fellebbeztek. Farkas egyébként kihallgatásakor nem tett vallomást.</p>

Skoda Gabriella, a Fõvárosi Fõügyészség szóvivõje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a bíróság 30 napra elõzetes letartóztatásba helyezte a Terézvárosi Közterület-felügyelet vezetõ tisztviselõjét. Az indoklás szerint tartani lehet a szökésétõl, elrejtõzésétõl, a bûnismétléstõl, illetve attól, hogy megpróbálja meghiúsítani a bizonyítási eljárást.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta a gyanúsítás szerint Farkas havonta 500-800 ezer forintot kapott, attól függõen, hogy mennyi kerékbilincselés történt. A pénzbõl a beosztottainak is adott. A gyanú szerint a pénzt a Centrum Parkoló Kft. munkatársai adták a kerületi közterület-felügyelet vezetõjének, az ügyben egyelõre azonban õ az egyetlen gyanúsított. "Vezetõ beosztású hivatalos személy által, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel" gyanúsítják. Az önkormányzatnál fegyelmi eljárás indult ellene. Farkast hétfõn, egy elõre eltervezett akcióban fogták el, miközben éppen átvette az aktuális kenõpénzt.

A Független Hírügynökség információi szerint egyelõre nem lehet tudni, hogy a Centrum magától ajánlotta fel a pénzt, vagy maga Farkas kérte, hogy ne végezzék rosszabbul a munkájukat a felügyelõk, kevesebb pénzhez juttatva így a Centrumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!