Friss hírek

2009.08.19. 13:06

A 7 éve halott férfi szomszédai nem jelezték, hogy bármi gond lenne

<p>Sem telefonon, sem levélben nem jelezték a szomszédok, hogy valami gond lenne azzal a lakással, amelyben kedden egy körülbelül 7 éve meghalt férfi hulláját találták meg - derül ki a II. kerületi önkormányzat Független Hírügynökséghez eljuttatott szerdai közleményébõl. Az önkormányzat szerint nem valószínû, hogy a halott a lakás hivatalos bérlõje volt, mivel a rendõrség egy 45 éves férfit említ, az önkormányzat adatai szerint viszont a lakás bérlõje egy 61 éves férfi és 63 éves felesége.</p>

A sajtóhírek szerint egy legalább 7 éve halott 45 év körüli férfi holttestét találták meg kedden, egy II. kerületi Lövõház utcai lakásában. A holttestét önkormányzati dolgozók találták meg, a rendõrség az idegenkezûséget kizárta.

A II. kerületi önkormányzat az esettel kapcsolatban azt közölte. az önkormányzati tulajdonban lévõ lakást évek óta T. György (61) és T. Györgyné (63) bérelte, ám a bérleti díj fizetésével elmaradtak, leveleiket nem vették át. Az önkormányzat több alkalommal megpróbálta felkutatni a házaspárt a családsegítõ szolgálat segítségével. Érdeklõdtek kórházakban, a rendõrségen és a büntetés-végrehajtási intézeteknél is, eredményre azonban nem vezetett a kutatás.

A közlemény szerint az önkormányzat végül bírósághoz fordult a lakásbérleti szerzõdés megszüntetése miatt. A bíróság 2 hónappal ezelõtti ítélete lehetõvé tette, hogy az önkormányzat munkatársai kedden feltörjék a lakást. Ekkor találták meg az elhunyt személyt. Az ilyenkor szokásos hatósági vizsgálat eredményérõl a II. kerületi önkormányzat nem tud.

A dokumentumban leszögezik, hogy az önkormányzat a házban lakóktól sem telefonon, sem levélben semmilyen értesítést nem kapott, hogy bármi gond lenne a 3. emeleti lakással, vagy annak bérlõivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!