Friss hírek

2009.07.22. 14:34

Közzé tették a múltheti jakartai robbantások elkövetőinek fantomképét

<p>Az indonéz rendőrség szerdán közzé tette a múlt heti jakartai robbantások feltételezett elkövetőinek digitális arcképét. A két öngyilkos merénylő két luxusszálloda ellen követett el támadást. Heten vesztették életüket és több tucat vendég megsérült. Az áldozatok közt több külföldi is volt.</p>

A hatóság szerint a Marriott hotelban robbantó merénylő mindössze 16-17 éves lehetett. Ebben a szállodában öten, köztük négy külföldi vesztette életét. A Ritz-Carltonban pedig egy 20 és 40 év között férfi hozta működésbe a pokolgépet. A digitális képet a szemtanúknak is megmutatták már a rendőrök.

A hatóság elmondta: a merénylet helyszínén talált két koponya alapján rekonstruálták az elkövetők arcát. A feltételezések szerint mindketten a Dzsemaja Iszlamija terrorszervezet tagjai voltak. A rendőrség azt mondta, hogy mindkét elkövető ázsiai származású volt. A fiatalabb 180-190 centiméter magas, rövidhajú, világos bőrű volt. Az idősebb merénylő 165 centi magas lehetett, és napbarnított volt.

A hatóságoknak egyelőre nem sikerült DNS-teszt alapján megállapítaniuk a feltételezett elkövetők személyazonosságát. Korábban ugyan kértek mintát két családtól, ám a beérkezett DNS-adatok nem egyeztek a helyszínen találtakéival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!