Friss hírek

2009.05.30. 12:30

A nyomozó ügyészséghez fordul Budai Gyula a vagyonkezelő miatt

<p>Belső vizsgálat elrendelését kérte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt-nél Oszkó Pétertől Budai Gyula, a MAGOSZ szövetségi igazgatója, mert az MNV-nek nem volt 2008-ra elfogadott üzleti terve. A pénzügyminisztériumból érkező válaszban azt írták, hogy Oszkó Péternek erre nincs hatásköre. Budai Gyula szerint ez nem igaz, most a Központi Nyomozó Ügyészséghez fordul.</p>

Budai Gyula szombaton budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: azért kért belső vizsgálatot, mert az MNV Ellenőrző Bizottsága május 3-án elfogadott jelentésében súlyos törvénysértéseket állapított meg az MNV Zrt. és a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács működésével kapcsolatban. A vizsgálat szerint az MNV 2007-ben és 2008-ban sem készített vagyonleltárt és vagyonmérleget. A Vagyongazdálkodási Tanácsnak pedig 2008-ban nem volt elfogadott üzleti terve. Budai Gyula szerint megkérdőjelezi a vagyonkezelés átláthatóságát, hogy az MNV 2008-ban a rábízott vagyont számviteli politika és számlarend nélkül kezelte.

Budai Gyula levelére a Pénzügyminisztérium államtitkára Detrekői László válaszolt. Azt írta, hogy a kért belső vizsgálat elrendelésére a miniszternek nincs hatásköre, az ügyben a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács vizsgálódhat. A levelet oda továbbították.

Budai Gyula szerint a Pénzügyminiszter a hatályos jogszabályok szerint saját hatáskörben elrendelhette volna a vizsgálatot, mivel azonban ez nem történt meg, most feljelentést tesz a Központi Nyomozó Ügyészségen - tette hozzá a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!